Koval Millet (0,5 l, 40%)

RAKTÁRON
13 490 Ft

Koval Millet (0,5 l, 40%)

6 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Glutén-érzékenyeknek is ajánljuk. Az első köleswhiskey a világon. Gluténmentes és organikus termék.
Tovább olvasom

Koval Millet (0,5 l, 40%)

6 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

13 490 Ft
26 981 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
14 390 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
KOVAL
Hordótípus
Új amerikai tölgyfa
Gyártó
KOVAL
Brand
Koval
Italkategória
Amerikai Whiskey
Régió
Egyesült Államok
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
KOVAL
Hordótípus
Új amerikai tölgyfa
Gyártó
KOVAL
Brand
Koval
Italkategória
Amerikai Whiskey
Régió
Egyesült Államok

Leírás

Glutén-érzékenyeknek is ajánljuk!

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Ezzel a Koval az első szeszfőzde, amely megnyitott Chicagóban a szesztilalom óta.  

Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szákmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben  is használták arra a jiddis nyelvben, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, amelynek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

A Koval nem hiába került be a Whisky Magazine azon 100 lepárlójába, amelyet látogatásra feltétlenül ajánl. A lepárlómester Robert mielőtt megnyitotta saját főzdéjét, több mint 40 kézműves lepárló felépítésében nyújtott segítséget az USA-ban és Kanadában. Sokoldalúságát mutatja, hogy az Osztrák Nagykövetség helyettes sajtótitkáraként is dolgozott Washingtonban.

Speciális lepárlóberendezésüket a német Kothe cég készítette. A rézüst tetején különleges és szokatlan buborék sapka van, valamint kapcsolódik hozzá két kisebb oszlopüst is, így a legjobb aromákat tudják kinyerni.

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni. Ezentúl pedig olyan új, a whiskeygyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a zab.

A Koval Millet alapanyaga Ázsia és Afrika egyik legfőbb gabonája, a köles. A köles egy gluténmentes, ősi gabona, amelyet már régóta használnak italok készítéséhez, sőt Nepálban italáldozáshoz is. Most pedig elkészült az első köleswhiskey is a világon, jelezve a Koval páratlan innovációs készségét. Könnyed, édes, nagyon kellemes élvezetet ígér.

Small Batch. Single Barrel. Szűretlen. Csak középpárlat. Organikus. Glutén-érzékenyeknek is ajánljuk!

Glutén-érzékenyeknek is ajánljuk!

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Ezzel a Koval az első szeszfőzde, amely megnyitott Chicagóban a szesztilalom óta.  

Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szákmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben  is használták arra a jiddis nyelvben, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, amelynek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

A Koval nem hiába került be a Whisky Magazine azon 100 lepárlójába, amelyet látogatásra feltétlenül ajánl. A lepárlómester Robert mielőtt megnyitotta saját főzdéjét, több mint 40 kézműves lepárló felépítésében nyújtott segítséget az USA-ban és Kanadában. Sokoldalúságát mutatja, hogy az Osztrák Nagykövetség helyettes sajtótitkáraként is dolgozott Washingtonban.

Speciális lepárlóberendezésüket a német Kothe cég készítette. A rézüst tetején különleges és szokatlan buborék sapka van, valamint kapcsolódik hozzá két kisebb oszlopüst is, így a legjobb aromákat tudják kinyerni.

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni. Ezentúl pedig olyan új, a whiskeygyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a zab.

A Koval Millet alapanyaga Ázsia és Afrika egyik legfőbb gabonája, a köles. A köles egy gluténmentes, ősi gabona, amelyet már régóta használnak italok készítéséhez, sőt Nepálban italáldozáshoz is. Most pedig elkészült az első köleswhiskey is a világon, jelezve a Koval páratlan innovációs készségét. Könnyed, édes, nagyon kellemes élvezetet ígér.

Small Batch. Single Barrel. Szűretlen. Csak középpárlat. Organikus. Glutén-érzékenyeknek is ajánljuk!

Mutass többet
5
6 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2015. 11. 25.
Ilyet még nem éreztem! A rozs whisky-knél van ez az íz, de ez kristály tiszta, ugyanakkor komplex! Édes, valamilyen karamellizált gyümölcs; az illata majdnem ugyanazt ígéri, de az ízében van még valami határozottan citrusos. Érett mélység, a komplexitáson túl, nincs benne; azt hiszem nem is hiányzik. Elragadó!
Név nélkül leadott értékelés
2017. 06. 07.
Név nélkül leadott értékelés
2018. 02. 05.
Lenyűgöző! Illatra vaníliasodó, pillecukor, mindez nagyon tisztán, lágyan. Ízében ezekez csatlakozik egy minimális fűszeresség ( talán szegfűszeg? ) . Krémes és lágy. Lecsengése kellemesen melengető. 5/5
Név nélkül leadott értékelés
2018. 10. 04.
Eszetlen finom!Nagyon különleges,egyedi ízt ad a köles!Tiszta,kerek,utánozhatatlan.Leülsz,kortyolod.....elfelejted a gondjaid.
Név nélkül leadott értékelés
2021. 03. 15.
Szerelem első kortyolásra. Azt hiszem, hogy ebből mostantól mindig lesz egy, vagy kettő :) itthon.
Zankó András
2020. 12. 23.
Érdekes: közelebb áll a belépő szintű és ízű ír whiskykhez. Ajándékba vettem, miután megkóstoltam, hiszen ha gluténérzékeny vagy és szereted a whiskeyt, akkor ez a te italod! Made in the USA. :)
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.