Koval Four Grain (0,5 l, 47%)

RAKTÁRON
13 990 Ft

Koval Four Grain (0,5 l, 47%)

5 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 2 db
Négyféle gabona felhasználásával készül: zab, malátázott árpa, rozs és búza.
Tovább olvasom

Koval Four Grain (0,5 l, 47%)

5 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 2 db

Online bruttó ár

13 990 Ft
27 981 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
14 890 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
47 %
Palackozó
KOVAL
Hordótípus
Új amerikai tölgyfa
Íz
Banános, vaníliakrémes, végén egy kis fűszerrel.
Lecsengés
Hosszú, fűszeres lecsengés.
Gyártó
KOVAL
Brand
Koval
Italkategória
Amerikai Whiskey
Régió
Egyesült Államok
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
47 %
Palackozó
KOVAL
Hordótípus
Új amerikai tölgyfa
Íz
Lecsengés
Hosszú, fűszeres lecsengés.
Gyártó
KOVAL
Brand
Koval
Italkategória
Amerikai Whiskey
Régió
Egyesült Államok

Leírás

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szakmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben is használták arra, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, aminek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni. Ezentúl pedig olyan új, a whiskey gyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a zab.

 

A Koval Four Grain whiskey nevéhez hűen 4 féle gabonából lett megalkotva: zab, malátázott árpa, rozs és búza keverékéből. Erősen kiégetett, Minnesotából származó, új tölgyfahordóban érlelték, majd 47 fokon, single barrelként palackozták, vagyis egy palackban mindig csak egy hordó tartalma kerül.

A Four Grain mélységét a banános illat, a krémes ízek, és a fűszeres lecsengés adja. Csak a párlat szív részét (középpárlat) tartják meg, a fej és farok (elő-és utópárlat) nem kerül felhasználásra. A gabona helyi, biogazdalkodást folytató farmerektől jön.

Small Batch. Single Barrel. Szűretlen. Csak középpárlat. Organikus.

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szakmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben is használták arra, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, aminek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni. Ezentúl pedig olyan új, a whiskey gyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a zab.

 

A Koval Four Grain whiskey nevéhez hűen 4 féle gabonából lett megalkotva: zab, malátázott árpa, rozs és búza keverékéből. Erősen kiégetett, Minnesotából származó, új tölgyfahordóban érlelték, majd 47 fokon, single barrelként palackozták, vagyis egy palackban mindig csak egy hordó tartalma kerül.

A Four Grain mélységét a banános illat, a krémes ízek, és a fűszeres lecsengés adja. Csak a párlat szív részét (középpárlat) tartják meg, a fej és farok (elő-és utópárlat) nem kerül felhasználásra. A gabona helyi, biogazdalkodást folytató farmerektől jön.

Small Batch. Single Barrel. Szűretlen. Csak középpárlat. Organikus.

Mutass többet
4
5 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2017. 11. 12.
Meglepően bátor a "fűszerezése", viszont nagyon jól el lett találva szerintem, ajánlani tudom csak, plána ha valaki egy kis újdonságra vágyik a megszokott skót ízeken túl.
Név nélkül leadott értékelés
2019. 01. 28.
Talán a legjobb Koval a Four Grain. Fűszeres, sima, krémes, érdemes kipróbálni.
Név nélkül leadott értékelés
2019. 02. 10.
Banános ízek merész zöld fűszerekkel. Kellemes,meglepetésekkel szolgáló minőség.
Név nélkül leadott értékelés
2019. 12. 17.
Illat: gabonás, kukoricás, vaníliás. De nem úgy, mint egy olcsó bourbon, hanem kellemesen. Markáns fás fűszeresség. Enyhe citrusos-mentás vonal. A friss faforgácsok végül felülkerekednek mindenen. Not bad... Íz: édes, fűszeres, karamellás. Van egy érdekes pörkölt íve az egésznek. Viszonylag fás, de talán annyira nem zavaró. Light kóla, popcorn, odaégett cukor és marcipán. Pörkölt karamell és fűszeres vanília. Hmm...finom? :D Ok, nem fogok letérni a single maltokról, de ez tetszik.
Név nélkül leadott értékelés
2020. 01. 20.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.