Mezcal Del Maguey Crema de Mezcal (0,7 l, 40%)

RAKTÁRON
13 990 Ft

Mezcal Del Maguey Crema de Mezcal (0,7 l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Mezcal alapú likőr. Nem csak hölgyeknek. Erős férfiaknak is.
Tovább olvasom

Mezcal Del Maguey Crema de Mezcal (0,7 l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Megosztás

Online bruttó ár

13 990 Ft
19 986 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
14 890 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
DEL MAGUEY
Illat
Pörkölt agavé, vanília, körte.
Íz
Krémes mandula, alma, kávé, ananász.
Lecsengés
Hosszú, édes, füstös, narancsos.
Gyártó
PACIANO CRUZ NOLASCO
Brand
Del Maguey
Italkategória
Mezcal
Régió
Mexikó
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
DEL MAGUEY
Illat
Pörkölt agavé, vanília, körte.
Íz
Krémes mandula, alma, kávé, ananász.
Lecsengés
Hosszú, édes, füstös, narancsos.
Gyártó
PACIANO CRUZ NOLASCO
Brand
Del Maguey
Italkategória
Mezcal
Régió
Mexikó

Leírás

Crema de Mezcal, egy mezcal alapú likőr, amelyet Miel de Maguey (agavéból készült szirup) és San Luis del Rio, kétszeres lepárlású, 100%-ban Espadin agavé mezcal felhasználásával készítenek. A meghámozott agavé növényeket 5 napig sütik földbe vájt lyukakban, majd a legédesebb növényekből kipréselik az édes nedűt. Az így nyert Miel de Maguey szirupból 10%-nyit, a San Luis del Rio mezcalból 90%-nyit adnak a Crema de Mezcal kikeverésekor.

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

Település: San Luis Del Rio

Termelő: Paciano Cruz Nolasco

Állam: Oaxaca (ejtsd: o-há-ká)

Régió: Valles Centrales

Agavé: Espadin

Agavé fajta: Angustofolia Haw

Agavé növény termesztésének ideje: 6-8 év

Tengerszint feletti magasság: 900 méter

Sütési idő: 3-8 nap

Fa típusa: Mezquite, Quebrachi, Huamuchil

Őrlés típusa: Malomkő, ló

Érlelőkád nagysága: 1400 L

Érlelési idő: 6-8 nap

Vízforrás: Forrásvíz

Lepárló: Rézüst

Still Size: 350 L

Lepárlásonkénti mezcal mennyiség: 70-90 L

Crema de Mezcal, egy mezcal alapú likőr, amelyet Miel de Maguey (agavéból készült szirup) és San Luis del Rio, kétszeres lepárlású, 100%-ban Espadin agavé mezcal felhasználásával készítenek. A meghámozott agavé növényeket 5 napig sütik földbe vájt lyukakban, majd a legédesebb növényekből kipréselik az édes nedűt. Az így nyert Miel de Maguey szirupból 10%-nyit, a San Luis del Rio mezcalból 90%-nyit adnak a Crema de Mezcal kikeverésekor.

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

Település: San Luis Del Rio

Termelő: Paciano Cruz Nolasco

Állam: Oaxaca (ejtsd: o-há-ká)

Régió: Valles Centrales

Agavé: Espadin

Agavé fajta: Angustofolia Haw

Agavé növény termesztésének ideje: 6-8 év

Tengerszint feletti magasság: 900 méter

Sütési idő: 3-8 nap

Fa típusa: Mezquite, Quebrachi, Huamuchil

Őrlés típusa: Malomkő, ló

Érlelőkád nagysága: 1400 L

Érlelési idő: 6-8 nap

Vízforrás: Forrásvíz

Lepárló: Rézüst

Still Size: 350 L

Lepárlásonkénti mezcal mennyiség: 70-90 L

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.