Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).
Chichicapa faluját Oaxaca városától délre indulva két órányi, majd nyugatra fordulva egy poros úton, további két órányi autóúttal érhetjük el, mivel egy viszonylag elhatárolt, de széles völgyben fekszik. A sivatagi-trópusi tájon banán, guava, mangó és egyéb más egzotikus gyümölcsökkel találkozhatunk lépten-nyomon.
A Chichicapa Mezcal készítője Faustino Garcia Vasquez, egy alázatos és nagyon tehetséges helyi szakember, aki az ősi készítési folyamatokat követve párolja le könnyed, mégis egészen komplex italát.
A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).
Chichicapa faluját Oaxaca városától délre indulva két órányi, majd nyugatra fordulva egy poros úton, további két órányi autóúttal érhetjük el, mivel egy viszonylag elhatárolt, de széles völgyben fekszik. A sivatagi-trópusi tájon banán, guava, mangó és egyéb más egzotikus gyümölcsökkel találkozhatunk lépten-nyomon.
A Chichicapa Mezcal készítője Faustino Garcia Vasquez, egy alázatos és nagyon tehetséges helyi szakember, aki az ősi készítési folyamatokat követve párolja le könnyed, mégis egészen komplex italát.