A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Del Maguey Chichicapa mezcal (0,7L / 46%)

25 790 Ft

Del Maguey Chichicapa mezcal (0,7L / 46%)

NINCS KÉSZLETEN
A mezcal hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza.
Tovább olvasom

Del Maguey Chichicapa mezcal (0,7L / 46%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

25 790 Ft (65,83 EUR)
36 843 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
27 390 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
DEL MAGUEY
Gyártó
FAUSTINO GARCIA VASQUEZ
Italkategória
Mezcal
Régió
Mexikó
Brand
Del Maguey
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
DEL MAGUEY
Gyártó
FAUSTINO GARCIA VASQUEZ
Italkategória
Mezcal
Régió
Mexikó
Brand
Del Maguey

Leírás

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

Chichicapa faluját Oaxaca városától délre indulva két órányi, majd nyugatra fordulva egy poros úton, további két órányi autóúttal érhetjük el, mivel egy viszonylag elhatárolt, de széles völgyben fekszik. A sivatagi-trópusi tájon banán, guava, mangó és egyéb más egzotikus gyümölcsökkel találkozhatunk lépten-nyomon.

A Chichicapa Mezcal készítője Faustino Garcia Vasquez, egy alázatos és nagyon tehetséges helyi szakember, aki az ősi készítési folyamatokat követve párolja le könnyed, mégis egészen komplex italát.

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

Chichicapa faluját Oaxaca városától délre indulva két órányi, majd nyugatra fordulva egy poros úton, további két órányi autóúttal érhetjük el, mivel egy viszonylag elhatárolt, de széles völgyben fekszik. A sivatagi-trópusi tájon banán, guava, mangó és egyéb más egzotikus gyümölcsökkel találkozhatunk lépten-nyomon.

A Chichicapa Mezcal készítője Faustino Garcia Vasquez, egy alázatos és nagyon tehetséges helyi szakember, aki az ősi készítési folyamatokat követve párolja le könnyed, mégis egészen komplex italát.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.