A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

G Triple A grappa (0,5 l, 45%)

14 490 Ft

G Triple A grappa (0,5 l, 45%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Kiváló minőségű olasz törkölypárlat.
Tovább olvasom

G Triple A grappa (0,5 l, 45%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

14 490 Ft (37,63 EUR)
28 981 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
15 490 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
VÉLIER
Illat
A frissen gyúrt tészta tiszta illata, mandula (marcipán).
Íz
Gyógynövények, virágok, sós jegyek, frissen vágott fű.
Lecsengés
Érett gyümölcsök (sárgadinnye, aszalt szilva), citrusok (vérnarancs), bőr, kagyló.
Gyártó
N.A.
Brand
G Grappa
Italkategória
Grappa
Régió
Olaszország
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
VÉLIER
Illat
A frissen gyúrt tészta tiszta illata, mandula (marcipán).
Íz
Gyógynövények, virágok, sós jegyek, frissen vágott fű.
Lecsengés
Érett gyümölcsök (sárgadinnye, aszalt szilva), citrusok (vérnarancs), bőr, kagyló.
Gyártó
N.A.
Brand
G Grappa
Italkategória
Grappa
Régió
Olaszország

Leírás

A grappa készítésének Olaszországban régi hagyománya van. Észak-Itália kolostorainak szerzetesei már a 12-13. században pároltak le szőlőtörkölyt gyógyászati célra. A grappa alapanyaga tehát a szőlő préselése után megmaradó rész (törköly), elsősorban a héj, a mag és némi must. A tökéletes párlat készítéséhez szükség van friss, lágy törkölyre, ami nincs nagyon kipréselve. Ezt azonnal a lepárló üzembe szállítják. Itt állandó ellenőrzés mellett erjesztik és desztillálják.

Az előállítók szerint a minőséget az alapanyag, a lepárlókészülék és a párlatot készítő keze munkája, szaktudása, gyakorlata és hozzáállása egyaránt meghatározza. A grappa elsősorban annak köszönheti jó hírét, hogy mind az alapanyag - szőlőfajták - kiválasztása, mind a cefre feldolgozása és lepárlása a legnagyobb körültekintéssel történik.

A Grappa.G Luca Gargano (Veliér borkereskedés) ötletéből született, aki szeretett volna egy grappát is beemelni a "Triple A" névre keresztelt mozgalomba (Artists, Artisans and Agriculturalists). A törkölyt piemonti és lombardiai termelőktől szerezték be (főként vörösborszőlőkből). Lepárlás után évekig pihentették, így frissessége mellett harmonikus, kiegyensúlyozott italt sikerült lepalackozni végül.

A grappa készítésének Olaszországban régi hagyománya van. Észak-Itália kolostorainak szerzetesei már a 12-13. században pároltak le szőlőtörkölyt gyógyászati célra. A grappa alapanyaga tehát a szőlő préselése után megmaradó rész (törköly), elsősorban a héj, a mag és némi must. A tökéletes párlat készítéséhez szükség van friss, lágy törkölyre, ami nincs nagyon kipréselve. Ezt azonnal a lepárló üzembe szállítják. Itt állandó ellenőrzés mellett erjesztik és desztillálják.

Az előállítók szerint a minőséget az alapanyag, a lepárlókészülék és a párlatot készítő keze munkája, szaktudása, gyakorlata és hozzáállása egyaránt meghatározza. A grappa elsősorban annak köszönheti jó hírét, hogy mind az alapanyag - szőlőfajták - kiválasztása, mind a cefre feldolgozása és lepárlása a legnagyobb körültekintéssel történik.

A Grappa.G Luca Gargano (Veliér borkereskedés) ötletéből született, aki szeretett volna egy grappát is beemelni a "Triple A" névre keresztelt mozgalomba (Artists, Artisans and Agriculturalists). A törkölyt piemonti és lombardiai termelőktől szerezték be (főként vörösborszőlőkből). Lepárlás után évekig pihentették, így frissessége mellett harmonikus, kiegyensúlyozott italt sikerült lepalackozni végül.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.