A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Bols Aged genever (1L / 42%)

14 590 Ft

Bols Aged genever (1L / 42%)

RAKTÁRON: 5 db
A genever borókával ízesített gabonaszesz, amelyet a gin ősének tekintenek.
Tovább olvasom

Bols Aged genever (1L / 42%)

RAKTÁRON: 5 db

Webshop bruttó ár

14 590 Ft (37,58 EUR)
14 591 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
15 590 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
1 l
Alkoholtartalom
42 %
Palackozó
BOLS
Gyártó
BOLS
Italkategória
Genever
Régió
Hollandia
Brand
Bols Genever
Ürtartalom
1 l
Alkoholtartalom
42 %
Palackozó
BOLS
Gyártó
BOLS
Italkategória
Genever
Régió
Hollandia
Brand
Bols Genever

Leírás

A holland genever-t (vagy jenever, genièvre) a gin elődjének tartják, melyet legalább részben malátázott árpából (később egyéb malátázott gabonából is) készítettek, és borókával (hollandul jeneverbes) ízesítettek. Feltalálását többnyire Sylvius de Bouve holland vegyésznek és alkimistának tulajdonítják, akinek nyomán a 16. századtól gyógyszerként árusították. Az akkori lepárlás technológia még kellemetlen szeszt tett csak lehetővé, ezért a boróka erős, fűszeres ízével próbálták elnyomni. Később a desztillálás is finomodott, sőt sokszor fahordóban érlelték, így karakterében - hasonlóan a whiskyhez - több kifinomult aroma is egyre inkább megjelent.

A Bols Genever ma is az eredeti 1820-as recepten alapul, amelyet oly sokan használtak koktélokba a 19. században. Ezt a telt, malátás ízvilágú italt tették 18 hónapra francia tölgyfahordóba, ami által lekerekedett, vaníliás-fás-sárgabarackos jegyekkel gazdagodott. Magában is megállja a helyét, de koktélokban teljesít igazán kitűnően.

Egy recept a GoodSpirit Bárból:

Martinez Koktél:

60 ml Bols Genever

20ml Mancino Rosso

2ml Maraschino Cherry Likőr

A holland genever-t (vagy jenever, genièvre) a gin elődjének tartják, melyet legalább részben malátázott árpából (később egyéb malátázott gabonából is) készítettek, és borókával (hollandul jeneverbes) ízesítettek. Feltalálását többnyire Sylvius de Bouve holland vegyésznek és alkimistának tulajdonítják, akinek nyomán a 16. századtól gyógyszerként árusították. Az akkori lepárlás technológia még kellemetlen szeszt tett csak lehetővé, ezért a boróka erős, fűszeres ízével próbálták elnyomni. Később a desztillálás is finomodott, sőt sokszor fahordóban érlelték, így karakterében - hasonlóan a whiskyhez - több kifinomult aroma is egyre inkább megjelent.

A Bols Genever ma is az eredeti 1820-as recepten alapul, amelyet oly sokan használtak koktélokba a 19. században. Ezt a telt, malátás ízvilágú italt tették 18 hónapra francia tölgyfahordóba, ami által lekerekedett, vaníliás-fás-sárgabarackos jegyekkel gazdagodott. Magában is megállja a helyét, de koktélokban teljesít igazán kitűnően.

Egy recept a GoodSpirit Bárból:

Martinez Koktél:

60 ml Bols Genever

20ml Mancino Rosso

2ml Maraschino Cherry Likőr



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.