A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Ferrand 1840 cognac (0,7L / 45%)

16 390 Ft

Ferrand 1840 cognac (0,7L / 45%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A XIX. század francia koktélkultúrája ihlette ezt a fiatalos, vibráló konyakot.
Tovább olvasom

Ferrand 1840 cognac (0,7L / 45%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

16 390 Ft (44,21 EUR)
23 415 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
17 490 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Ferrand
Italkategória
Cognac
Régió
Franciaország
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Ferrand
Italkategória
Cognac
Régió
Franciaország

Leírás

A Ferrand konyakház ezen kiadását a XIX. századi francia koktélvilág ihlette, amikor is a koktélok aranykorukat élték. Elkészítéséhez a keverőmester (Alexendre Gabriel) barátja, David Wondrich segítségét kérte, aki a koktéltörténelem szakavatott ismerője. David elmondta, hogy az akkoriban használt konyak-alapanyagok jóval fiatalabbak, vibrálóbbak, aromákban gazdagabbak voltak, mint a napjainkban e célra használt VS konyakok. Így az 1840 konyak is egy roppanós, a must, a méz és a fűszerek aromavilágát körbejáró, fiatalos ital lett, amely kiválóan alkalmas koktélok készítéséhez.

Ha poharunkba akarjuk idézni a XIX. század koktélvilágát, bátran készítsünk vele egy Mint Julep koktélt, ahogy azt az aranykorban közismert bárosnak számító Jerry Thomas is úttörő módon megtette.

A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "arany-háromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, amely által kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik 7 különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeac-ban. A hordók eltérő mértékben vannak belülről kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.

 

 

A Ferrand konyakház ezen kiadását a XIX. századi francia koktélvilág ihlette, amikor is a koktélok aranykorukat élték. Elkészítéséhez a keverőmester (Alexendre Gabriel) barátja, David Wondrich segítségét kérte, aki a koktéltörténelem szakavatott ismerője. David elmondta, hogy az akkoriban használt konyak-alapanyagok jóval fiatalabbak, vibrálóbbak, aromákban gazdagabbak voltak, mint a napjainkban e célra használt VS konyakok. Így az 1840 konyak is egy roppanós, a must, a méz és a fűszerek aromavilágát körbejáró, fiatalos ital lett, amely kiválóan alkalmas koktélok készítéséhez.

Ha poharunkba akarjuk idézni a XIX. század koktélvilágát, bátran készítsünk vele egy Mint Julep koktélt, ahogy azt az aranykorban közismert bárosnak számító Jerry Thomas is úttörő módon megtette.

A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "arany-háromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, amely által kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik 7 különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeac-ban. A hordók eltérő mértékben vannak belülről kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.

 

 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.