Több, mint 20 történelmi almafajtából készült ez az eau de vie, amit azért nem calvadosnak hívnak, mert nem kapott hordós érlelést. A párlat alapjául felhasznált alma a Drouin-birtok egyik olyan gyümölcsöséből származik, amelyen 2013 óta folyik bioművelés. Igazi klasszikus gyümölcsöskert ez, ahol az almafák és a tehenek egy területen élnek.
A földről két hónapon át felszedett almákból kíméletesen préselik ki a levet, majd 4 hónapos fermentálást követően kétszeresen párolják le hagyományos rézüstökben és rozsdamentes acéltartályokban állítják be 46%-ra az alkoholfokot, tehát érlelés nélkül kerül a palackba.
Ízletes, erőteljes alma, citrusok és bors íze mutatkozik meg kóstoláskor. Erősen limitált tétel, mindössze 1374 palack készült belőle.
Több, mint 20 történelmi almafajtából készült ez az eau de vie, amit azért nem calvadosnak hívnak, mert nem kapott hordós érlelést. A párlat alapjául felhasznált alma a Drouin-birtok egyik olyan gyümölcsöséből származik, amelyen 2013 óta folyik bioművelés. Igazi klasszikus gyümölcsöskert ez, ahol az almafák és a tehenek egy területen élnek.
A földről két hónapon át felszedett almákból kíméletesen préselik ki a levet, majd 4 hónapos fermentálást követően kétszeresen párolják le hagyományos rézüstökben és rozsdamentes acéltartályokban állítják be 46%-ra az alkoholfokot, tehát érlelés nélkül kerül a palackba.
Ízletes, erőteljes alma, citrusok és bors íze mutatkozik meg kóstoláskor. Erősen limitált tétel, mindössze 1374 palack készült belőle.