A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Ferrand Renegade No.3 cognac (0,7L / 48,2%)

27 990 Ft

Ferrand Renegade No.3 cognac (0,7L / 48,2%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Rumoshordóban is érlelt 10 éves konyak, a Renegade sorozat harmadik, limitált kiadású tagja.
Tovább olvasom

Ferrand Renegade No.3 cognac (0,7L / 48,2%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

27 990 Ft (71,71 EUR)
39 986 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
29 890 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Lepárlás éve
2011  
Érlelési idő
10 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
48.2 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Palackozás éve
2021
Hordótípus
Új tölgyfa- és jamaicai rumoshordó
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Ferrand
Italkategória
Cognac
Régió
Franciaország
Lepárlás éve
2011  
Érlelési idő
10 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
48.2 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Palackozás éve
2021
Hordótípus
Új tölgyfa- és jamaicai rumoshordó
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Ferrand
Italkategória
Cognac
Régió
Franciaország

Leírás

A Renegade sorozat olyan limitált mennyiségben megjelenő italokat tartalmaz, amelyek jól megmutatják a Ferrand konyakház lázadó, a szokványosnak ellentmondó stílusát. Megalkotásukkor Alexendre Gabriel keverőmester feledésbe merült konyakkészítési technikát is alkalmaz, ahogy egészen innovatív módszereket is – de semmiképp nem a bevált, hétköznapi gyártási/érlelési technikákat.

A harmadik kiadásnál a 2011-es lepárlást követően az érleléshez kétféle hordót is használtak: az új tölgyfahordók után jamaicai rumoshordót, összesen 10 éven keresztül.

A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "arany-háromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, amely által kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik hét különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeac-ban. A hordók eltérő mértékben vannak belülről kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.

 

A Renegade sorozat olyan limitált mennyiségben megjelenő italokat tartalmaz, amelyek jól megmutatják a Ferrand konyakház lázadó, a szokványosnak ellentmondó stílusát. Megalkotásukkor Alexendre Gabriel keverőmester feledésbe merült konyakkészítési technikát is alkalmaz, ahogy egészen innovatív módszereket is – de semmiképp nem a bevált, hétköznapi gyártási/érlelési technikákat.

A harmadik kiadásnál a 2011-es lepárlást követően az érleléshez kétféle hordót is használtak: az új tölgyfahordók után jamaicai rumoshordót, összesen 10 éven keresztül.

A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "arany-háromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, amely által kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik hét különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeac-ban. A hordók eltérő mértékben vannak belülről kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.

 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.