Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
Az első Pomme Prisonniére-t még 1981-ben értékesítette Christian Drouin. Az ötletet, hogy gyümölcsöt zárjanak az üvegbe, Didier Alleaume úrtól vette, akivel véletlenül futott össze egyszer, és akinek a családja már négy generáció óta ajándékozta meg ily módon a kivételezetteket. Christian Drouin számára egybol adódott az ötlet, hogy miért ne próbálhatná meg ugyanezt almával és calvadossal. Ok ketten összefogtak és árulni kezdték Pomme Prisonniére név alatt. A terméknek akkora sikere lett, hogy a Pomme Prisoniére elnevezést ma már gyakran egy italfajta általános nevének hiszik.
Áprilisban a virágok rózsaszín és fehér lepellel fedik be a fákat. Májusban, a hervadó virágok közepén kezdenek el kifejlodni a gyümölcs kezdemények. A nem megtermékenyített gyümölcsök hamarosan lehullnak, így csupán az embriók 5%-a növekszik végül almává. Ha valaki az üveg elhelyezésével a nem megtermékenyített gyümölcsök elhullásáig vár, akkor könnyen elofordulhat, hogy a flaska nyaka már túl szuk lesz. A karaf túl korai kirakása viszont a gyümölcsre nézve járhat veszélyekkel. A nehézség tehát a megfelelo idopont megválasztásában áll, amikor is az üveg úgy helyezheto fel az ágra, hogy aztán az almakezdemény a nyár folyamán szabadon tudjon fejlodni. Szeptemberben aztán, az üveget elválasztják a fától, óvatosan kitisztítják, és megtöltik Christian Drouin féle Pays d’Auge calvadossal. Az áztatás hosszú hónapjai alatt az alma aromái keverednek a calvadossal, és kialakul egy különleges (amolyan) ágyas calvados: a Pomme Prisonniére.
Ha pedig több mindenre is kiváncsi vagy a Drouin calvadosokkal kapcsolatban, látogass el a márka hivatalos magyar oldalára, a calvadosnet.hu-ra!
Az első Pomme Prisonniére-t még 1981-ben értékesítette Christian Drouin. Az ötletet, hogy gyümölcsöt zárjanak az üvegbe, Didier Alleaume úrtól vette, akivel véletlenül futott össze egyszer, és akinek a családja már négy generáció óta ajándékozta meg ily módon a kivételezetteket. Christian Drouin számára egybol adódott az ötlet, hogy miért ne próbálhatná meg ugyanezt almával és calvadossal. Ok ketten összefogtak és árulni kezdték Pomme Prisonniére név alatt. A terméknek akkora sikere lett, hogy a Pomme Prisoniére elnevezést ma már gyakran egy italfajta általános nevének hiszik.
Áprilisban a virágok rózsaszín és fehér lepellel fedik be a fákat. Májusban, a hervadó virágok közepén kezdenek el kifejlodni a gyümölcs kezdemények. A nem megtermékenyített gyümölcsök hamarosan lehullnak, így csupán az embriók 5%-a növekszik végül almává. Ha valaki az üveg elhelyezésével a nem megtermékenyített gyümölcsök elhullásáig vár, akkor könnyen elofordulhat, hogy a flaska nyaka már túl szuk lesz. A karaf túl korai kirakása viszont a gyümölcsre nézve járhat veszélyekkel. A nehézség tehát a megfelelo idopont megválasztásában áll, amikor is az üveg úgy helyezheto fel az ágra, hogy aztán az almakezdemény a nyár folyamán szabadon tudjon fejlodni. Szeptemberben aztán, az üveget elválasztják a fától, óvatosan kitisztítják, és megtöltik Christian Drouin féle Pays d’Auge calvadossal. Az áztatás hosszú hónapjai alatt az alma aromái keverednek a calvadossal, és kialakul egy különleges (amolyan) ágyas calvados: a Pomme Prisonniére.
Ha pedig több mindenre is kiváncsi vagy a Drouin calvadosokkal kapcsolatban, látogass el a márka hivatalos magyar oldalára, a calvadosnet.hu-ra!