A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Kardos Tokaji Tündér Mese 2018 (0,5 l, 11%)

3 490 Ft

Kardos Tokaji Tündér Mese 2018 (0,5 l, 11%)

NINCS KÉSZLETEN
Ennek a bornak az összetétele az évjáratok sajátossága szerint változhat, ebben az évben 50% Furmint és 30% Hárslevelű 20% Muskotály A reduktív eljárásnak köszönhetően, gyümölcsös, könnyeden jóívású.
Tovább olvasom

Kardos Tokaji Tündér Mese 2018 (0,5 l, 11%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

3 490 Ft (8,91 EUR)
6 980 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
3 690 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
11 %
Palackozó
KARDOS SZŐLŐBIRTOK
Gyártó
KARDOS SZŐLŐBIRTOK
Brand
Kardos
Italkategória
Bor
Régió
Magyarország
Szín
Fehér
Jelleg
Édes
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
11 %
Palackozó
KARDOS SZŐLŐBIRTOK
Gyártó
KARDOS SZŐLŐBIRTOK
Brand
Kardos
Italkategória
Bor
Régió
Magyarország
Szín
Fehér
Jelleg
Édes

Leírás

Kardos Gábor 2008 óta vezeti a családi pincészetet, a Kardos Szőlőbirtokot, édesapjával együtt. Édesapja felel a szőlészeti munkákért, a borászat és minden más Gáborhoz tartozik.

A szőlőtermesztésnek több százéves hagyománya van családjuknál. A világhírű és a Világörökség részeként számon tartott tokaji borvidék meghatározó településén, Mádon gazdálkodnak jelenleg 14 hektáron, ahol a szőlő és a bor generációk óta megélhetést biztosít az itt élő családok számára.
Letisztult, áttekinthető kínálattal dolgoznak, a borkedvelők boraikon keresztül megismerhetik Mádot és a különleges tokaji termőtájban rejlő magas minőséget.
A borvidék domináns és hagyományos szőlőfajtáival dolgoznak, úgymint a Furmint, a Hárslevelű és a Sárgamuskotály, amelyekből karakteres száraz fehérborokat és késői szüretelésű desszertborokat készítenek. Büszkeségük a világhírű tokaji aszú, amelyet kizárólag kitűnő évjáratban, limitált mennyiségben készítenek. Csúcsborukként tartják számon a legutóbbi ilyen tételüket, a 2013-as évjáratú, hatputtonyos tokaji aszújukat.
A több százéves tradíciót és a prémium minőséget szem előtt tartva gondos fürtválogatással, terméskorlátozással, szelektíven végzett többszöri szürettel igyekeznek kihasználni kiváló dűlőik egyedi adottságait.
Boraik itthon és külföldön egyre több partnerüknél, neves éttermekben, borbárokban, kereskedéseknél megtalálhatóak.
2012-ben Gábornak abban a megtiszteltetésben volt része, hogy tagjai közé választotta a fiatal magyar borászokból álló Junibor Egyesület, ahol olyan neves borászok közé került, akik az elkövetkező évtizedekben meghatározó tagjai lesznek a magyar borásztársadalomnak.

A bor összetétele az évjáratok sajátossága szerint változhat, ebben az évben 50% Furmint és 30% Hárslevelű 20% Muskotály A reduktív eljárásnak köszönhetően, gyümölcsös, könnyeden jóívású. Illatában trópusi gyümölcskoktél, licsi, szőlő, őszibarack, jázmintea. Édes körte, mangó, maracuja, sárgabarack, őszibarack tölti ki a kortyot. Könnyed, de eléggé tartalmas, jó sav-cukor egyensúllyal rendelkező finom kései szüret. Maradék cukortartalma 106 gr/l.

Kardos Gábor 2008 óta vezeti a családi pincészetet, a Kardos Szőlőbirtokot, édesapjával együtt. Édesapja felel a szőlészeti munkákért, a borászat és minden más Gáborhoz tartozik.

A szőlőtermesztésnek több százéves hagyománya van családjuknál. A világhírű és a Világörökség részeként számon tartott tokaji borvidék meghatározó településén, Mádon gazdálkodnak jelenleg 14 hektáron, ahol a szőlő és a bor generációk óta megélhetést biztosít az itt élő családok számára.
Letisztult, áttekinthető kínálattal dolgoznak, a borkedvelők boraikon keresztül megismerhetik Mádot és a különleges tokaji termőtájban rejlő magas minőséget.
A borvidék domináns és hagyományos szőlőfajtáival dolgoznak, úgymint a Furmint, a Hárslevelű és a Sárgamuskotály, amelyekből karakteres száraz fehérborokat és késői szüretelésű desszertborokat készítenek. Büszkeségük a világhírű tokaji aszú, amelyet kizárólag kitűnő évjáratban, limitált mennyiségben készítenek. Csúcsborukként tartják számon a legutóbbi ilyen tételüket, a 2013-as évjáratú, hatputtonyos tokaji aszújukat.
A több százéves tradíciót és a prémium minőséget szem előtt tartva gondos fürtválogatással, terméskorlátozással, szelektíven végzett többszöri szürettel igyekeznek kihasználni kiváló dűlőik egyedi adottságait.
Boraik itthon és külföldön egyre több partnerüknél, neves éttermekben, borbárokban, kereskedéseknél megtalálhatóak.
2012-ben Gábornak abban a megtiszteltetésben volt része, hogy tagjai közé választotta a fiatal magyar borászokból álló Junibor Egyesület, ahol olyan neves borászok közé került, akik az elkövetkező évtizedekben meghatározó tagjai lesznek a magyar borásztársadalomnak.

A bor összetétele az évjáratok sajátossága szerint változhat, ebben az évben 50% Furmint és 30% Hárslevelű 20% Muskotály A reduktív eljárásnak köszönhetően, gyümölcsös, könnyeden jóívású. Illatában trópusi gyümölcskoktél, licsi, szőlő, őszibarack, jázmintea. Édes körte, mangó, maracuja, sárgabarack, őszibarack tölti ki a kortyot. Könnyed, de eléggé tartalmas, jó sav-cukor egyensúllyal rendelkező finom kései szüret. Maradék cukortartalma 106 gr/l.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.