A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Domaine Sainte Léocadie Eden 2016 (0,75 l)

8 990 Ft

Domaine Sainte Léocadie Eden 2016 (0,75 l)

RAKTÁRON: 1 db
Korlátozott példányszámú bor, mely az igazán megkapó, vadregényes Minervois területről származik. Öreg tőkék adták az alapanyagot, Syrah-Grenache és Mourvedre.
Tovább olvasom

Domaine Sainte Léocadie Eden 2016 (0,75 l)

RAKTÁRON: 1 db

Webshop bruttó ár

8 990 Ft (23,16 EUR)
11 987 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
9 590 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
14 %
Palackozó
DOMAINE SAINTE LÉOCADIE
Gyártó
DOMAINE SAINTE LÉOCADIE
Brand
Domaine Sainte Léocadie
Italkategória
Bor
Régió
Franciaország
Szín
Vörös
Jelleg
Száraz
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
14 %
Palackozó
DOMAINE SAINTE LÉOCADIE
Gyártó
DOMAINE SAINTE LÉOCADIE
Brand
Domaine Sainte Léocadie
Italkategória
Bor
Régió
Franciaország
Szín
Vörös
Jelleg
Száraz

Leírás

A Sainte Léocadie borászata Minervois régiójában található, Aigne-ben. Maga a birtok körülbelül 30 hektár nagyságú. A jelenleg a területen működő borászatot 2002-ben alapította meg Anne és Thierry, nagyszüleik nyomdokaiba lépve.

Saint Léocadie a spanyolországi Toledóban élt a 4. században, a Római Birodalom keresztényüldözésének áldozata lett. Nevét már a Vizigót Királyság uralma alatt megemlítik Aigne-ben, egy temetkezési hellyel kapcsolatban, ami az egyik legrégebbi istentiszteleti helynek számít és a feltárása alatt rengeteg történelmi lelettel kápráztatta el a régészeket. A nagyszülők, akiket teljesen lenyűgözött a vidék spirituális múltja, szobrot emeltek Sainte Léocadie emlékére, így kérve oltalmát.

Egész éves gondozás után, a szőlőt szeptemberben szüretelik. Egy részét kizárólag kézzel szedik, a borkészítés során olyan technikát alkalmaznak, mely inkább Beaujolais vidékéhez kötődik, azaz a szőlőt szén-dioxidban gazdag környezetben tartják már a zúzás előtt is. Másik részét géppel szedik, a kora reggeli órákban, majd a borászatba beérkezvén megkezdik a feldolgozást.

A két betakarítási módhoz, két különböző borkészítési technika társul.
A gépi betakarításnál a préslét alacsony, szabályozott hőmérsékleten (16 °C) folyik az erjesztés, míg a kézzel szüretelt szőlőt 25 °C környékén tartják az erjedés folyamán. Körfejtést, illetve kézi csömöszölést alkalmaznak a továbbiakban, majd évjárattól függően több hónapos érlelés következik a palackozás előtt.

Korlátozott példányszámú bor, mely az igazán megkapó, vadregényes Minervois területről származik. Öreg tőkék adták az alapanyagot, Syrah-Grenache és Mourvedre. Egy éves újfahordós érlelés után került palackba. Feketeribizli, petrolosság és ánizs a vezető illatok, majd elképesztően lágy tannionok mellett jön vissza szájban ugyanez a vonulat. Nagyon koncentrált, rabul ejtő "csúcsbor".

A Sainte Léocadie borászata Minervois régiójában található, Aigne-ben. Maga a birtok körülbelül 30 hektár nagyságú. A jelenleg a területen működő borászatot 2002-ben alapította meg Anne és Thierry, nagyszüleik nyomdokaiba lépve.

Saint Léocadie a spanyolországi Toledóban élt a 4. században, a Római Birodalom keresztényüldözésének áldozata lett. Nevét már a Vizigót Királyság uralma alatt megemlítik Aigne-ben, egy temetkezési hellyel kapcsolatban, ami az egyik legrégebbi istentiszteleti helynek számít és a feltárása alatt rengeteg történelmi lelettel kápráztatta el a régészeket. A nagyszülők, akiket teljesen lenyűgözött a vidék spirituális múltja, szobrot emeltek Sainte Léocadie emlékére, így kérve oltalmát.

Egész éves gondozás után, a szőlőt szeptemberben szüretelik. Egy részét kizárólag kézzel szedik, a borkészítés során olyan technikát alkalmaznak, mely inkább Beaujolais vidékéhez kötődik, azaz a szőlőt szén-dioxidban gazdag környezetben tartják már a zúzás előtt is. Másik részét géppel szedik, a kora reggeli órákban, majd a borászatba beérkezvén megkezdik a feldolgozást.

A két betakarítási módhoz, két különböző borkészítési technika társul.
A gépi betakarításnál a préslét alacsony, szabályozott hőmérsékleten (16 °C) folyik az erjesztés, míg a kézzel szüretelt szőlőt 25 °C környékén tartják az erjedés folyamán. Körfejtést, illetve kézi csömöszölést alkalmaznak a továbbiakban, majd évjárattól függően több hónapos érlelés következik a palackozás előtt.

Korlátozott példányszámú bor, mely az igazán megkapó, vadregényes Minervois területről származik. Öreg tőkék adták az alapanyagot, Syrah-Grenache és Mourvedre. Egy éves újfahordós érlelés után került palackba. Feketeribizli, petrolosság és ánizs a vezető illatok, majd elképesztően lágy tannionok mellett jön vissza szájban ugyanez a vonulat. Nagyon koncentrált, rabul ejtő "csúcsbor".



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.