Unicum (1,0 l, 40%)

RAKTÁRON
7 490 Ft

Unicum (1,0 l, 40%)

1 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
A Zwack család immár hat generáción át, 1790 óta őrzi legnagyobb titkát: az Unicum pontos receptjét és készítésének módját.
Tovább olvasom

Unicum (1,0 l, 40%)

1 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

7 490 Ft
7 491 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
7 990 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
1 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
ZWACK
Gyártó
ZWACK
Brand
Unicum
Italkategória
Bitter
Régió
Magyarország
Ürtartalom
1 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
ZWACK
Gyártó
ZWACK
Brand
Unicum
Italkategória
Bitter
Régió
Magyarország

Leírás

A titkos recept egyetlen másolata a Pannonhalmi Apátságnál van letétbe helyezve. Ettől függetlenül természetesen az Unicum-receptúrára békében és (világ)háborúkban sem derült fény, és talán ez örökre így is marad.

Az Unicumhoz használt több mint 40-féle gyógynövény és fűszer mind az öt kontinensről származik: jelentős részük a Kárpát-medencéből, de Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankából, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is szereznek be értékes alapanyagot. Ezeket a különleges növényeket a mai napig kézzel mérik ki, sőt, egyes alapanyagokat maga Anne Zwack (Zwack Sándor és Izabella édesanyja) adagolja.

A kivonatolás (a füveket kukoricából készült finomszesszel keverik össze, és hagyják kiázni az értékes anyagokat), a desztillálás (vannak olyan növények, amelyek esetében a fontos alkotóanyagok kinyeréséhez a lepárlás a legtökéletesebb megoldás), valamint a fakádas összekeverés után tölgyfahordóban érlelik tökéletesre. Az érlelés szintúgy 1790-től kíséri el a likőr történetét. Bár sokan nem is sejtik, a mai napig a Soroksári úti gyár alatti pincében van az az 500 hordó, amiben az Unicumok érlelődnek.

A titkos recept egyetlen másolata a Pannonhalmi Apátságnál van letétbe helyezve. Ettől függetlenül természetesen az Unicum-receptúrára békében és (világ)háborúkban sem derült fény, és talán ez örökre így is marad.

Az Unicumhoz használt több mint 40-féle gyógynövény és fűszer mind az öt kontinensről származik: jelentős részük a Kárpát-medencéből, de Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankából, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is szereznek be értékes alapanyagot. Ezeket a különleges növényeket a mai napig kézzel mérik ki, sőt, egyes alapanyagokat maga Anne Zwack (Zwack Sándor és Izabella édesanyja) adagolja.

A kivonatolás (a füveket kukoricából készült finomszesszel keverik össze, és hagyják kiázni az értékes anyagokat), a desztillálás (vannak olyan növények, amelyek esetében a fontos alkotóanyagok kinyeréséhez a lepárlás a legtökéletesebb megoldás), valamint a fakádas összekeverés után tölgyfahordóban érlelik tökéletesre. Az érlelés szintúgy 1790-től kíséri el a likőr történetét. Bár sokan nem is sejtik, a mai napig a Soroksári úti gyár alatti pincében van az az 500 hordó, amiben az Unicumok érlelődnek.

Mutass többet
5
1 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2020. 12. 31.
Nagyon megvagyok elégedve e nemes itallal.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.