The Japanese Bitters Umami (0,1 l, 27%)

NINCS KÉSZLETEN
10 490 Ft

The Japanese Bitters Umami (0,1 l, 27%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN
Egy eredeti Japán bitter az Umami különleges ízével.
Tovább olvasom

The Japanese Bitters Umami (0,1 l, 27%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN

Online bruttó ár

10 490 Ft
104 900 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.

Bolti ár

GoodSpirit shopban
11 190 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.1 l
Alkoholtartalom
27 %
Palackozó
THE JAPANESE BITTERS
Gyártó
THE JAPANESE BITTERS
Brand
The Japanese Bitters
Italkategória
Bitter
Régió
Japán
Ürtartalom
0.1 l
Alkoholtartalom
27 %
Palackozó
THE JAPANESE BITTERS
Gyártó
THE JAPANESE BITTERS
Brand
The Japanese Bitters
Italkategória
Bitter
Régió
Japán

Leírás

A Bitter készítője Yuki Yamazaki, a Bobby's Gin nemzetközileg elismert márkanagykövete, aki tanulmányai után bejárta a világot: 2017-ben elkészítette a saját bittereit és a Honbo lepárló segítségével megszerezte a lepárlási engedélyét.

Az elkészítési eljárás lerövidítése érdekében Yuki a megszokott 2-3 hónapos macerálás helyett hosszú órákra sous vide kádba helyezi a párlatot az alapanyagokkal egy vákuumcsomagolásban. Ennek az eljárásnak köszönhetően a minőség nem csökken, és a gyártási folyamat gyorsabbá, valamint hatékonyabbá válik.

Japán híres a fermentációiról, melynek egyik központi eleme a Koji használata. Az eljárás közben az alapanyagok szétbomlanak, aminosavak képződnek, amelynek hatása az Umami-íz. Miso, szójaszósz, sake és ecet is készül belőle, így ezek mind hozzájárulnak a japán ízvilág kialakításához. Szárított shiitake gombát is használnak az Umami bitter elkészítéséhez, mert ez a gombatípus tartalmazza a legtöbb ízt. Ezen kívül Yuzu, Kelp (hínár) és szárított bonito-t (egy halfajta) is tartalmaz ez a termék.

Ízében nagyon erőteljes jegyek jelennek meg, halas, sós, füstös és húsos jegyek is fellelhetők benne. Pontosan nehezen meghatározható, mindenki egy kicsit más aromákat érez ki belőle, attól függően, hogy melyik ízjegyre vannak jobban kihegyezve az ízlelőbimbói.

A Bitter készítője Yuki Yamazaki, a Bobby's Gin nemzetközileg elismert márkanagykövete, aki tanulmányai után bejárta a világot: 2017-ben elkészítette a saját bittereit és a Honbo lepárló segítségével megszerezte a lepárlási engedélyét.

Az elkészítési eljárás lerövidítése érdekében Yuki a megszokott 2-3 hónapos macerálás helyett hosszú órákra sous vide kádba helyezi a párlatot az alapanyagokkal egy vákuumcsomagolásban. Ennek az eljárásnak köszönhetően a minőség nem csökken, és a gyártási folyamat gyorsabbá, valamint hatékonyabbá válik.

Japán híres a fermentációiról, melynek egyik központi eleme a Koji használata. Az eljárás közben az alapanyagok szétbomlanak, aminosavak képződnek, amelynek hatása az Umami-íz. Miso, szójaszósz, sake és ecet is készül belőle, így ezek mind hozzájárulnak a japán ízvilág kialakításához. Szárított shiitake gombát is használnak az Umami bitter elkészítéséhez, mert ez a gombatípus tartalmazza a legtöbb ízt. Ezen kívül Yuzu, Kelp (hínár) és szárított bonito-t (egy halfajta) is tartalmaz ez a termék.

Ízében nagyon erőteljes jegyek jelennek meg, halas, sós, füstös és húsos jegyek is fellelhetők benne. Pontosan nehezen meghatározható, mindenki egy kicsit más aromákat érez ki belőle, attól függően, hogy melyik ízjegyre vannak jobban kihegyezve az ízlelőbimbói.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.