Arrack Ceylon (0,7 l, 40%)

RAKTÁRON
11 490 Ft

Arrack Ceylon (0,7 l, 40%)

1 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Kókuszvirágból készült párlat Sri Lankáról.
Tovább olvasom

Arrack Ceylon (0,7 l, 40%)

1 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

11 490 Ft
16 415 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
12 190 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
ROCKLAND DISTILLERIES TLC
Hordótípus
Halmilla fa
Gyártó
ROCKLAND DISTILLERIES TLC
Brand
Ceylon
Italkategória
Arrack
Régió
Sri Lanka
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
ROCKLAND DISTILLERIES TLC
Hordótípus
Halmilla fa
Gyártó
ROCKLAND DISTILLERIES TLC
Brand
Ceylon
Italkategória
Arrack
Régió
Sri Lanka

Leírás

Az Arrack egy desztillált szeszes ital, amely tipikusan az indiai szubkontinensen és Délkelet-Ázsiában készül. Alapja a kókuszvirág, vagy a cukornád, ehhez adnak még gabonát (pl. piros rizst) vagy gyümölcsöt, függően a származási országtól. Két alapvető Arrack-stílus létezik, amelyek nagyon különböznek egymástól: a Batavia Arrack gyakran tiszta színű, de az ízprofilja jobban hasonlít a sötét rumhoz. A Ceylon Arrack ezzel szemben kifinomultabb, elegánsabb párlat. Kicsit hajaz a konyak és rum karakterére, valamint rengeteg virágos aromát tartalmaz.

Így készül a Ceylon Arrack, egy trópusi "ital az isteneknek":

  • 1. lépés - Küldje fel a Toddy Tapper-t a kókuszpálmára, hogy összegyűjtse a kókuszvirágokat.
  • 2. lépés - Engedje, hogy természetesen jelenlévő élesztők elvégezzék az erjesztést.
  • 3. lépés - párolja le 24 órán belül.

Ez a svéd puncs receptjének is az alapja egy 18. századi recept szerint. Marco Polo pedig 500 évvel korábban így írt róla: "Rendkívül jó, és gyorsabban megrészegít, mint a szőlőből készült bor".

A Sri Lanka-i Rockland lepárló a párlatot halmilla fahordókban érleli, így még összetettebbé és kevésbé durvává válik.

Az Arrack egy desztillált szeszes ital, amely tipikusan az indiai szubkontinensen és Délkelet-Ázsiában készül. Alapja a kókuszvirág, vagy a cukornád, ehhez adnak még gabonát (pl. piros rizst) vagy gyümölcsöt, függően a származási országtól. Két alapvető Arrack-stílus létezik, amelyek nagyon különböznek egymástól: a Batavia Arrack gyakran tiszta színű, de az ízprofilja jobban hasonlít a sötét rumhoz. A Ceylon Arrack ezzel szemben kifinomultabb, elegánsabb párlat. Kicsit hajaz a konyak és rum karakterére, valamint rengeteg virágos aromát tartalmaz.

Így készül a Ceylon Arrack, egy trópusi "ital az isteneknek":

  • 1. lépés - Küldje fel a Toddy Tapper-t a kókuszpálmára, hogy összegyűjtse a kókuszvirágokat.
  • 2. lépés - Engedje, hogy természetesen jelenlévő élesztők elvégezzék az erjesztést.
  • 3. lépés - párolja le 24 órán belül.

Ez a svéd puncs receptjének is az alapja egy 18. századi recept szerint. Marco Polo pedig 500 évvel korábban így írt róla: "Rendkívül jó, és gyorsabban megrészegít, mint a szőlőből készült bor".

A Sri Lanka-i Rockland lepárló a párlatot halmilla fahordókban érleli, így még összetettebbé és kevésbé durvává válik.

Mutass többet
4
1 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Csapó Zsolt
2020. 07. 08.
Nagyon érdekes ital. Illatában azonnal az őserdő jut eszembe, nagyon sok virággal. Könnyed, elegáns, azaz semmi nem tolakszik, finoman jönnek az illatok egymás után. Ízében is a virágos jegyek dominálnak. Mindenképpen érdemes egyszer legalább kipróbálni. Lehet, hogy még venni fogok belőle. 4,5 adnék, ha lehetne.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.