A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Janneau XO armagnac (0,7L / 40%)

18 690 Ft

Janneau XO armagnac (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: 5 db
12 éves érlelések egy gyönyörű kagylóhéj formájú üvegbe zárva.
Tovább olvasom

Janneau XO armagnac (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: 5 db

Webshop bruttó ár

18 690 Ft (47,88 EUR)
26 701 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
19 190 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Érlelési idő
6 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
JANNEAU
Hordótípus
Francia tölgyfa
Illat
Könnyed és melengető, füge, datolya és édes méz jellemzi.
Íz
Testes, ízes, kicsi túlérett gyümölcsökkel és virágossággal.
Lecsengés
Erősödő virágosság és a háttérben enyhe fűszeresség figyelhető meg.
Gyártó
JANNEAU
Brand
Janneau
Italkategória
Armagnac
Régió
Franciaország
Érlelési idő
6 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
JANNEAU
Hordótípus
Francia tölgyfa
Illat
Könnyed és melengető, füge, datolya és édes méz jellemzi.
Íz
Testes, ízes, kicsi túlérett gyümölcsökkel és virágossággal.
Lecsengés
Erősödő virágosság és a háttérben enyhe fűszeresség figyelhető meg.
Gyártó
JANNEAU
Brand
Janneau
Italkategória
Armagnac
Régió
Franciaország

Leírás

A Janneau érlelőházaiban 12 éven keresztül nagy odafigyelés mellett érlelődött a párlat, amely az érést követően kóstoláson és válogatáson esik át, hiszen csak a legmagasabb minőségű párlatokat keverik hozzá a végleges termékhez. A kék szín, amely a címkét és a dobozt jellemzi a harmadik millennium jelképe.

Az armagnac Franciaország legősibb lepárolt itala, készítéséről már a XII. századból is vannak feljegyzések, de a XIX. századig csak mint egyéb brandyfajta van számon tartva.

Csak a Délnyugat-Franciaországból, Gascongne területéről származó borpárlatot hívhatják armagnac-nak, három termőrégiója Bas-Armagnac, Ténaréze és Haut-Armagnac. Az armagnacra specifikusan jellemző, az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyak típusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. A fehérborból készülő párlatot minimum egy évig kell érlelni Limousin vagy Troncais erdejéből származó tölgyfából készült hordóban. Ezek a tényezők és persze az Észak-Pireneusok lejtőinek talaja és az ottani klíma egyedi kombinációja teszi ezt a párlatot igazán egyedi karakterűvé és az egész világon ismertté.

 

Az egyik legrégebbi nagy Armagnac ház a Janneau, amelyet 1851-ben alapítottak Condom városában. Négy generáción keresztül apáról fiúra szálltak a készítési titkok, míg nem 1970-es években a Cognac Martell fel nem vásárolta a családi birtokot. Fontos beruházásokon keresztül modernizálta a gazdaságot, 1972-ben pedig újra bevezette a kétszeres lepárlási eljárást, amelyet a hagyományos, folyamatos desztillálással kombinált.

A Janneau érlelőházaiban 12 éven keresztül nagy odafigyelés mellett érlelődött a párlat, amely az érést követően kóstoláson és válogatáson esik át, hiszen csak a legmagasabb minőségű párlatokat keverik hozzá a végleges termékhez. A kék szín, amely a címkét és a dobozt jellemzi a harmadik millennium jelképe.

Az armagnac Franciaország legősibb lepárolt itala, készítéséről már a XII. századból is vannak feljegyzések, de a XIX. századig csak mint egyéb brandyfajta van számon tartva.

Csak a Délnyugat-Franciaországból, Gascongne területéről származó borpárlatot hívhatják armagnac-nak, három termőrégiója Bas-Armagnac, Ténaréze és Haut-Armagnac. Az armagnacra specifikusan jellemző, az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyak típusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. A fehérborból készülő párlatot minimum egy évig kell érlelni Limousin vagy Troncais erdejéből származó tölgyfából készült hordóban. Ezek a tényezők és persze az Észak-Pireneusok lejtőinek talaja és az ottani klíma egyedi kombinációja teszi ezt a párlatot igazán egyedi karakterűvé és az egész világon ismertté.

 

Az egyik legrégebbi nagy Armagnac ház a Janneau, amelyet 1851-ben alapítottak Condom városában. Négy generáción keresztül apáról fiúra szálltak a készítési titkok, míg nem 1970-es években a Cognac Martell fel nem vásárolta a családi birtokot. Fontos beruházásokon keresztül modernizálta a gazdaságot, 1972-ben pedig újra bevezette a kétszeres lepárlási eljárást, amelyet a hagyományos, folyamatos desztillálással kombinált.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.