Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
Sok évtizeddel ezelőtt, 1959-ben desztillálták és zárták hordóba ezt a kifinomult borpárlatot. Kivételes ritkaság! Az armagnac - ugyanúgy ahogy a konyak - eredetvédett, érlelt borpárlat, amely Délnyugat-Franciaország egy meghatározott területéről (Gascongne) származik. Nem mellesleg, Franciaország legősibb lepárolt itala. Karakterét a fűszerek, a szantálfa, a vanília és a banán határozzák meg.
Kézzel van ráírva a palack száma és a palackozás dátuma (2015.03.26.) is.
Az immáron 6 generációja armagnac-kal foglalkozó Castaréde család központi birtoka Mauléon d'Armagnac településen, a Grand Bas Armagnac régióban található. A 16. században alapított Maniban birtokot 16 hektár szőlő veszi körül, amelyben Folle Blanche, Colombard és Ugni Blanc szőlőfajtákat termesztenek. Innen ellenőrzik a szőlőben folyó munkákat, és itt végzik a borkészítést és a lepárlást is.
A Castaréde italait ma már a legmagasabban jegyzett armagnac-ok közt tartják számon, évjáratos kiadásaik számos nagy tekintélyű rendezvényen és helyen megjelennek (Cannes-i Filmfesztivál, Air France járatai), valamint a legjobb éttermek kínálatában is találkozhatunk velük szerte a világon. Évjáratos kiadásaik között 1893-ból származó darabot is találunk!
Sok évtizeddel ezelőtt, 1959-ben desztillálták és zárták hordóba ezt a kifinomult borpárlatot. Kivételes ritkaság! Az armagnac - ugyanúgy ahogy a konyak - eredetvédett, érlelt borpárlat, amely Délnyugat-Franciaország egy meghatározott területéről (Gascongne) származik. Nem mellesleg, Franciaország legősibb lepárolt itala. Karakterét a fűszerek, a szantálfa, a vanília és a banán határozzák meg.
Kézzel van ráírva a palack száma és a palackozás dátuma (2015.03.26.) is.
Az immáron 6 generációja armagnac-kal foglalkozó Castaréde család központi birtoka Mauléon d'Armagnac településen, a Grand Bas Armagnac régióban található. A 16. században alapított Maniban birtokot 16 hektár szőlő veszi körül, amelyben Folle Blanche, Colombard és Ugni Blanc szőlőfajtákat termesztenek. Innen ellenőrzik a szőlőben folyó munkákat, és itt végzik a borkészítést és a lepárlást is.
A Castaréde italait ma már a legmagasabban jegyzett armagnac-ok közt tartják számon, évjáratos kiadásaik számos nagy tekintélyű rendezvényen és helyen megjelennek (Cannes-i Filmfesztivál, Air France járatai), valamint a legjobb éttermek kínálatában is találkozhatunk velük szerte a világon. Évjáratos kiadásaik között 1893-ból származó darabot is találunk!