Absinthe Absente 55 (0,7 l, 55%)

RAKTÁRON
10 690 Ft

Absinthe Absente 55 (0,7 l, 55%)

1 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Különböző növények és fűszerek felhasználásával készülő smaragdzöld ital Franciaországból.
Tovább olvasom

Absinthe Absente 55 (0,7 l, 55%)

1 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

10 690 Ft
15 272 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
11 390 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
55 %
Palackozó
N.A.
Gyártó
N.A.
Italkategória
Absinthe
Régió
Franciaország
Brand
Absente
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
55 %
Palackozó
N.A.
Gyártó
N.A.
Italkategória
Absinthe
Régió
Franciaország
Brand
Absente

Leírás

Az abszint készítésekor a növényeket általában 12–24 órán keresztül 75–85%-os alkoholba áztatják, majd vízzel hígítják és lepárolják. A felhasznált alkohol bármilyen semleges, mezőgazdasági eredetű etanol lehet, de a minőségi abszinthoz bor- vagy gabonapárlatot használnak. Az így kapott 70–80% alkoholtartalmú folyadékot vagy tisztán palackozzák víz hozzáadásával (ezek a la Blanche vagy la Bleue abszintok), vagy beszínezik természetes, avagy mesterséges módon. A hagyományos abszintok színezésekor a párlat egy részébe újabb, e célra kiválasztott növényeket áztatnak egy különleges, fűtött berendezésben, majd az ázatot szűrés után visszakeverik a párlatba. A párlat minimális hozzávalói a fehér ürömfű levelei és virágai, és az ánizs, valamint a római édeskömény termése.

 

 

Franciaország déli részén, Provenance tartományban gyártott Absente abszint ízesítéséhez további növényeket is felhasználnak: angyalgyökér, csillagánizs, citromfű, és borsmenta is ízesíti e nemes italt.

 

Az abszint készítésekor a növényeket általában 12–24 órán keresztül 75–85%-os alkoholba áztatják, majd vízzel hígítják és lepárolják. A felhasznált alkohol bármilyen semleges, mezőgazdasági eredetű etanol lehet, de a minőségi abszinthoz bor- vagy gabonapárlatot használnak. Az így kapott 70–80% alkoholtartalmú folyadékot vagy tisztán palackozzák víz hozzáadásával (ezek a la Blanche vagy la Bleue abszintok), vagy beszínezik természetes, avagy mesterséges módon. A hagyományos abszintok színezésekor a párlat egy részébe újabb, e célra kiválasztott növényeket áztatnak egy különleges, fűtött berendezésben, majd az ázatot szűrés után visszakeverik a párlatba. A párlat minimális hozzávalói a fehér ürömfű levelei és virágai, és az ánizs, valamint a római édeskömény termése.

 

 

Franciaország déli részén, Provenance tartományban gyártott Absente abszint ízesítéséhez további növényeket is felhasználnak: angyalgyökér, csillagánizs, citromfű, és borsmenta is ízesíti e nemes italt.

 

Mutass többet
5
1 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2021. 02. 12.
Ìzletes,fűszeres abszint.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.