A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Polugar Wheat vodka (0,7L / 38,5%)

17 190 Ft

Polugar Wheat vodka (0,7L / 38,5%)

RAKTÁRON: 5 db
A Wheat Polugar malátázott és nem malátázott búzaszemek keverékéből készült cefre háromszoros lepárlásával készül rézüstben.
Tovább olvasom

Polugar Wheat vodka (0,7L / 38,5%)

RAKTÁRON: 5 db

Webshop bruttó ár

17 190 Ft (44,28 EUR)
24 558 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
17 990 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
38.5 %
Palackozó
POLUGAR
Illat
Enyhe, kerek, könnyű és finom. Meleg búzamorzsa, gabona és frissen sült kenyér, széna, száraz fű, enyhén sós, pácolt káposzta, félédes mézes háttér.
Íz
Enyhe, közvetlen, tiszta, összetett, és nagyon ínyenc. Kissé sós-füves árnyalatok, amelyeket a kalács és a fehér kenyér ural. Az íze bársonyos, virágos-gyümölcsös tónusokkal és nyelvvel játszik - az elegáns keserűség a fűszeres árnyalatokkal versenyez, ké
Lecsengés
Könnyű és enyhe, gabonakészítmény, nedves búza és fehér kenyér.
Gyártó
POLUGAR
Brand
Polugar
Italkategória
Vodka
Régió
Lengyelország
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
38.5 %
Palackozó
POLUGAR
Illat
Enyhe, kerek, könnyű és finom. Meleg búzamorzsa, gabona és frissen sült kenyér, széna, száraz fű, enyhén sós, pácolt káposzta, félédes mézes háttér.
Íz
Enyhe, közvetlen, tiszta, összetett, és nagyon ínyenc. Kissé sós-füves árnyalatok, amelyeket a kalács és a fehér kenyér ural. Az íze bársonyos, virágos-gyümölcsös tónusokkal és nyelvvel játszik - az elegáns keserűség a fűszeres árnyalatokkal versenyez, ké
Lecsengés
Könnyű és enyhe, gabonakészítmény, nedves búza és fehér kenyér.
Gyártó
POLUGAR
Brand
Polugar
Italkategória
Vodka
Régió
Lengyelország

Leírás

A harmadik lepárlást egy drága és munkaigényes tojásfehérjével történő tisztítás (ami nagyon közkedvelt volt a tehetősebb orosz birtokokon a 18. században), majd egy nyírfaszénnel történő szűrés követi.

Mi jut eszedbe, amikor az orosz nemzeti italra gondolsz?

Természetesen a vodka. De milyen fajta vodkát ittak Rettegett Iván, Nagy Péter, Dosztojevszkij, Csehov vagy Puskin idején? Milyen orosz vodkát ismertek az európai királyok, királynők és a nemesek? Ez nagyon különbözött attól a vodkától, amit ma ismerünk. Ekkor még nem terjedt el az oszlopos lepárló, és az etil-alkoholt nem használták úgy, mint ma. Az alkohol rektifikálását (magas alkoholtartalmú párlat, más néven semleges szesz előállítása, amely legalább 95% alkoholtartalmat jelent) Nyugat-Európában találták fel és csak 1870-ben érte el Oroszországot.

A világon minden olyan vodkának, amelyet 1895 és 2012 között készítettek, a kémiailag tiszta etil-alkohol volt az alapja, íz és illat nélkül.

Régebben (1895 előtt) a vodka egy gabona alapú ital volt, amelyet rézüstben pároltak le, csak úgy, mint egy malátawhiskyt és amelyet "kenyérbor" (breadwine), vagy Polugar néven hívtak.

A Polugart 1895-ben tiltották be Oroszországban, amikor az állami vodka-monopóliumot bevezették és csak az ellenőrzött tisztaságú finomszeszből készítettek vodkát. A hagyományos üstlepárlóval ellátott szeszfőzdék megsemmisültek és elfelejtették a régi gabonapárlatok receptjeit.

A jelenlegi orosz jogszabályok továbbra is tiltják a hagyományos gabonadesztillációt Oroszországban, vodkakészítéshez csak nagy tisztaságú (96%) etil-alkoholt lehet felhasználni. Ezért készíti a "Rodionov and Sons" magántulajdonú cég a Polugart az Európai Unióban, Lengyelországban, egy helyreállított lepárlóban, ami egy régi erdei palota mellett van, távol más gyáraktól, utaktól és nagyvárosoktól.

A harmadik lepárlást egy drága és munkaigényes tojásfehérjével történő tisztítás (ami nagyon közkedvelt volt a tehetősebb orosz birtokokon a 18. században), majd egy nyírfaszénnel történő szűrés követi.

Mi jut eszedbe, amikor az orosz nemzeti italra gondolsz?

Természetesen a vodka. De milyen fajta vodkát ittak Rettegett Iván, Nagy Péter, Dosztojevszkij, Csehov vagy Puskin idején? Milyen orosz vodkát ismertek az európai királyok, királynők és a nemesek? Ez nagyon különbözött attól a vodkától, amit ma ismerünk. Ekkor még nem terjedt el az oszlopos lepárló, és az etil-alkoholt nem használták úgy, mint ma. Az alkohol rektifikálását (magas alkoholtartalmú párlat, más néven semleges szesz előállítása, amely legalább 95% alkoholtartalmat jelent) Nyugat-Európában találták fel és csak 1870-ben érte el Oroszországot.

A világon minden olyan vodkának, amelyet 1895 és 2012 között készítettek, a kémiailag tiszta etil-alkohol volt az alapja, íz és illat nélkül.

Régebben (1895 előtt) a vodka egy gabona alapú ital volt, amelyet rézüstben pároltak le, csak úgy, mint egy malátawhiskyt és amelyet "kenyérbor" (breadwine), vagy Polugar néven hívtak.

A Polugart 1895-ben tiltották be Oroszországban, amikor az állami vodka-monopóliumot bevezették és csak az ellenőrzött tisztaságú finomszeszből készítettek vodkát. A hagyományos üstlepárlóval ellátott szeszfőzdék megsemmisültek és elfelejtették a régi gabonapárlatok receptjeit.

A jelenlegi orosz jogszabályok továbbra is tiltják a hagyományos gabonadesztillációt Oroszországban, vodkakészítéshez csak nagy tisztaságú (96%) etil-alkoholt lehet felhasználni. Ezért készíti a "Rodionov and Sons" magántulajdonú cég a Polugart az Európai Unióban, Lengyelországban, egy helyreállított lepárlóban, ami egy régi erdei palota mellett van, távol más gyáraktól, utaktól és nagyvárosoktól.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.