Vodka Ciroc 1 liter (1 l, 40%)

NINCS KÉSZLETEN
13 990 Ft

Vodka Ciroc 1 liter (1 l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN
Az első vodka, amely teljes mértékben szőlőből készül.
Tovább olvasom

Vodka Ciroc 1 liter (1 l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN
Megosztás

Online bruttó ár

13 990 Ft
13 991 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.

Bolti ár

GoodSpirit shopban
14 890 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
1 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
DIAGEO
Gyártó
N.A.
Italkategória
Vodka
Régió
Franciaország
Ürtartalom
1 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
DIAGEO
Gyártó
N.A.
Italkategória
Vodka
Régió
Franciaország

Leírás

A vodkát hagyományosan olyan cukrot és keményítőt tartalmazó növényekből párolják le, mint a rozs, búza, kukorica és a burgonya. A Ciroc viszont az első olyan vodka, amelyet teljes mértékben szőlőpárlatból készítenek.  Neve két francia szó összetételéből adódott: a „cime” jelentése hegycsúcs, a „roche” pedig sziklát jelent. Mindkét szó utalás arra a szőlőtermővidékre, ahonnan a lepárolt gyümölcs származik. A Mauzac Blanc szőlőfajta ugyanis Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épült településének (Cordes-sur-Ciel) környékéről származik. A gabonától eltérően a szőlőt nem kell felmelegíteni, forró vízzel felönteni ahhoz, hogy a cukor kioldódjon belőle, így a Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztés, és hideg tárolást alkalmaznak. Az eddig csak a legjobb borkészítők által használt egyedi eljárás lehetővé teszi, hogy még frissebb, és gyümölcsösebb vodkát nyerjünk. A két hetes fermentációs idő után az erjesztett szőlő speciális lepárlási folyamaton esik keresztül. A vodka lelkét adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlásra pedig Cognac egyik családi kézben lévő lepárlójában kerül sor, ahol egy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összeöntött párlatokat. Ez adja meg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, így válik ebből az italból egy igazi ultra-prémium vodka.

A vodkát hagyományosan olyan cukrot és keményítőt tartalmazó növényekből párolják le, mint a rozs, búza, kukorica és a burgonya. A Ciroc viszont az első olyan vodka, amelyet teljes mértékben szőlőpárlatból készítenek.  Neve két francia szó összetételéből adódott: a „cime” jelentése hegycsúcs, a „roche” pedig sziklát jelent. Mindkét szó utalás arra a szőlőtermővidékre, ahonnan a lepárolt gyümölcs származik. A Mauzac Blanc szőlőfajta ugyanis Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épült településének (Cordes-sur-Ciel) környékéről származik. A gabonától eltérően a szőlőt nem kell felmelegíteni, forró vízzel felönteni ahhoz, hogy a cukor kioldódjon belőle, így a Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztés, és hideg tárolást alkalmaznak. Az eddig csak a legjobb borkészítők által használt egyedi eljárás lehetővé teszi, hogy még frissebb, és gyümölcsösebb vodkát nyerjünk. A két hetes fermentációs idő után az erjesztett szőlő speciális lepárlási folyamaton esik keresztül. A vodka lelkét adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlásra pedig Cognac egyik családi kézben lévő lepárlójában kerül sor, ahol egy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összeöntött párlatokat. Ez adja meg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, így válik ebből az italból egy igazi ultra-prémium vodka.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.