A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Osborne Santa Maria Cream Sherry (0,75l, 19%)

4 690 Ft

Osborne Santa Maria Cream Sherry (0,75l, 19%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Palomino Fino és Pedro Ximénez szőlőfajtákból készülő, El Puerto de Santa Mariaban érlelődő sherry.
Tovább olvasom

Osborne Santa Maria Cream Sherry (0,75l, 19%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

4 690 Ft (12,08 EUR)
6 254 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
4 990 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
19 %
Palackozó
BODEGAS OSBORNE
Íz
Összhangban vannak a Palomino Fino szőlő ízjegyei a Pedro Ximénez mazsolás jegyeivel és a tölgyfahordós érlelés hatásaival 
Lecsengés
Nagyon hosszú. 
Gyártó
BODEGAS OSBORNE
Brand
Osborne
Italkategória
Sherry
Régió
Spanyolország
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
19 %
Palackozó
BODEGAS OSBORNE
Íz
Összhangban vannak a Palomino Fino szőlő ízjegyei a Pedro Ximénez mazsolás jegyeivel és a tölgyfahordós érlelés hatásaival 
Lecsengés
Nagyon hosszú. 
Gyártó
BODEGAS OSBORNE
Brand
Osborne
Italkategória
Sherry
Régió
Spanyolország

Leírás

A Cream Sherry elnevezés ne tévesszen meg senkit, nem krémlikőrről van szó. A cream úgynevezett blended, azaz kevert sherryk közé tartozik, édes típusú és általában Oloroso és Pedro Ximenez házasítása.

Készítésekor a Palomino Fino szőlőt kézzel szüretelik, és kis ládákba gyűjtik, hogy elkerüljék a fürtök károsodását. Ezután óvatosan préselik, mielőtt 24 Celsius-fokon szabályozott hőmérsékleten erjesztik. Miután elérte a 11-12%-os alkoholtartalmat, likőrrel 19%-os abv-re dúsítják. Erősítése után a sherryt 500 literes amerikai tölgyfahordókba töltik, ahol hagyományos solera rendszeren keresztül érlelődik. Az El Puerto de Santa Mariaban található pincészet különleges mikroklímája lenyűgöző karaktert varázsol ennek a sherrynek, köszönhetően a lassú, oxidatív öregedésnek.

Az Osborne prémium sherrykre jellemző módon, ízében összhangban vannak a Palomino Fino szőlő ízjegyei a Pedro Ximénez mazsolás jegyeivel és a tölgyfahordós érlelés hatásaival. Sima ízek, nagyon hosszú lecsengéssel. Tökéletes aperitif bor kacsasonkával, libamájjal vagy olajbogyóval tálalva.

Az Osborne borászat 1772-ben Cádizban (az Ibériai-félsziget legdélebbi részén) történt megalapítása óta, hét generáción keresztül ugyanazon család kezében maradt. Jelenleg az egyik legismertebb sherrykészítő Spanyolországban és a nemzetközi piacokon.

 

A Cream Sherry elnevezés ne tévesszen meg senkit, nem krémlikőrről van szó. A cream úgynevezett blended, azaz kevert sherryk közé tartozik, édes típusú és általában Oloroso és Pedro Ximenez házasítása.

Készítésekor a Palomino Fino szőlőt kézzel szüretelik, és kis ládákba gyűjtik, hogy elkerüljék a fürtök károsodását. Ezután óvatosan préselik, mielőtt 24 Celsius-fokon szabályozott hőmérsékleten erjesztik. Miután elérte a 11-12%-os alkoholtartalmat, likőrrel 19%-os abv-re dúsítják. Erősítése után a sherryt 500 literes amerikai tölgyfahordókba töltik, ahol hagyományos solera rendszeren keresztül érlelődik. Az El Puerto de Santa Mariaban található pincészet különleges mikroklímája lenyűgöző karaktert varázsol ennek a sherrynek, köszönhetően a lassú, oxidatív öregedésnek.

Az Osborne prémium sherrykre jellemző módon, ízében összhangban vannak a Palomino Fino szőlő ízjegyei a Pedro Ximénez mazsolás jegyeivel és a tölgyfahordós érlelés hatásaival. Sima ízek, nagyon hosszú lecsengéssel. Tökéletes aperitif bor kacsasonkával, libamájjal vagy olajbogyóval tálalva.

Az Osborne borászat 1772-ben Cádizban (az Ibériai-félsziget legdélebbi részén) történt megalapítása óta, hét generáción keresztül ugyanazon család kezében maradt. Jelenleg az egyik legismertebb sherrykészítő Spanyolországban és a nemzetközi piacokon.

 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.