Jacob Beam német bevándorló több mint 210 évvel ezelőtt, 1795-ben kezdett el whiskey lepárlással foglalkozni, mivel gabonájának akkoriban nem talált vevőt. A 19. század folyamán a cég egyre sikeresebbé vált, ennek is köszönhető, hogy a gyártási titkok azóta is fiúról fiúra szállnak és a lepárló mindvégig családi tulajdonban maradt túlélve még a szesztilalom időszakát is. A márka Jacob dédunokájáról James \'Jim\' Beam-ről kapta a nevét, aki a szesztilalom után újjászervezte és újraindította a termelést.
A Jim Beam Apple prémium alma likőr és a Jim Beam Bourbon házasságából született frissítő ital.
Jacob Beam német bevándorló több mint 210 évvel ezelőtt, 1795-ben kezdett el whiskey lepárlással foglalkozni, mivel gabonájának akkoriban nem talált vevőt. A 19. század folyamán a cég egyre sikeresebbé vált, ennek is köszönhető, hogy a gyártási titkok azóta is fiúról fiúra szállnak és a lepárló mindvégig családi tulajdonban maradt túlélve még a szesztilalom időszakát is. A márka Jacob dédunokájáról James \'Jim\' Beam-ről kapta a nevét, aki a szesztilalom után újjászervezte és újraindította a termelést.
A Jim Beam Apple prémium alma likőr és a Jim Beam Bourbon házasságából született frissítő ital.