Skót whisky | Blog

Egy díjnyertes whisky Speyside-ról – a Tamdhu

Ünnepeljük meg a Tamdhu legújabb sikereit, amelyeket a prémium italok legrangosabb nemzetközi versenyein értek el. Ismerjük meg közelebbről a Tamdhut.

A Tamdhu a Skóciában megrendezett Spirit of Speyside Whisky Fesztiválon egy kalapnyi díjat nyert. Ők nyerték el a Spirit of Speyside Whisky Festival nagyköveti díját is.  

Sandy McIntyre lepárlómester büszkén tartja  a díjat Emma Newtonnal, a Tamdhu rendkívül tehetséges szakemberével.

A 12 éves whisky a "Legjobb whisky" címet nyerte el kategóriájában, a 18 éves pedig a "Legjobb whisky" címet a 13-20 év közötti whiskyk kategóriájában, ami szép elismerése a sherryhordóban érlelt Tamdhu single maltoknak. Az International Wine & Spirit Competition-ön a 12 éves Tamdhu szintén aranyérmet szerzett.


Tamdhu 18 éves (0,7L / 46,8%)

 

Tamdhu 12 éves (0,7L / 43%)
 

Tamdhu Batch Strength 007 (0,7L / 57,5%) 
 

De a 18 éves kiadás is nagy sikert aratott a tengerentúlon. A San Franciscó-i nemzetközi prémium italversenyen dupla arany minősítést kapott, ezzel világviszonylatban is elismerik az ital prémium minőségét.  Egyébként a Tamdhu Batch Strength 007 szintén aranyérmet nyert ezen a versenyen.
A Tamdhu három aranyérmet is begyűjtött be az International Spirits Challenge-en, amely az iparág egyik legrangosabb versenye, és csak a legkiválóbb termékek jelennek meg itt.  A 12 évest, a 18 évest és a Distinction II tételt díjazta a zsűri a legfényesebb éremmel.

"Mindig nagy örömünkre szolgál, ha a Tamdhu minőségét elismerik – különösen, ha ilyen tekintélyes és elismert bírálóbizottság dönt a díjak odaítéléséről. A sherryhordós érlelésű single maltok iránti elkötelezettségünk a lepárlóban dolgozó minden egyes kollégára érvényes, és ez nagyszerű érzés."  - mondta Sandy McIntyre, lepárlómester.

ÖSSZES TAMDHU PALACKOZÁS A WHISKYNET KÍNÁLATÁBAN