Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Drumblade 2008 Sherry Cask 10 éves Duncan Taylor - Dimensions (0,7l, 54,6%)

Drumblade név alatt egy blended malt whisky, de olvassunk a sorok között...
Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Internetes ár:
23.990 Ft
darab

Leírás és Paraméterek

Független palackozóknál gyakori, hogy egy adott single maltot ilyen és olyan okokból nem adhatnak ki a saját neve alatt. Tegyük fel, a whisky teljesen távol van a ház stílusától (a housestyle-tól). Tegyük fel, a lepárló szimplán nem engedi, hogy rákerüljön a neve a palackra. Itt jön képbe az ún. 'teaspooning', amely egy állítólagos, hallgatólagos és nem hivatalos gyakorlat a független palackozók esetében: megvásárolnak egy hordó X whiskyt, amelyhez előtte egy másik lepárlóból származó whiskyt kevernek, így már technikailag nem single malt - noha lehet, hogy a belekevert másik lepárlóból származó whisky nem változtat a karakteren. A teaspooning gyakorlatával -  noha elterjedt - nem ért mindenki egyet, whiskys témájú felületeken is időről időre előkerül a téma.

A lényeg: ebben a palackban állítólag egy új lowlandi főzde párlata van, méghozzá az alapítás évének környékéről...

A Dimensions sorozatban egyetlen hordó tartalma kerül a palackba, természetes hordóerősségen. Ezek a whiskyk nem hűtve szűrtek és színezékmentesek, teljesen kompromisszummentesen mutatják meg Skócia legkiválóbb single maltjainak több arcát.

A Duncan Taylor skót független palackozó 1938-ban alakult, már akkor whiskykereskedő cégként. Ma az egyik legnagyobb, magántulajdonban lévő single malt és single grain whisky készlettel rendelkeznek. Székhelyük Huntlyban található. 1960-ban egy new yorki kereskedő, Abe Rosenberg vásárolta meg a céget és mintegy 4500 hordó whiskyt halmozott fel, melyek közül van, ami ma is megtalálható a cég raktáraiban. Nyolc évvel Rosenberg halála után, 2002-ben újra skót kezekbe került a teljes készletével együtt. Euan Shand whiskykereskedő jóvoltából és irányítása alatt a cég szépen kinőtte magát, hiszen nagyon sok országban vannak jelen és megannyi díjat nyertek. A cég tulajdonában van a Black Bull blended whisky márka is, amely egyike volt a legnagyobb számban az USA-ba exportált blended whiskyknek.

Palackozó DUNCAN TAYLOR
Érlelési idő (év) 10
Ürtartalom 0,7l
Nem hűtve szűrt termék Nem hűtve szűrt termék
Magas alkoholtartalom Magas alkoholtartalmú termék
Régió Lowland
Alkoholtartalom 54,6 % vol
Hordóserősség IGEN

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezeket kóstoltad már?

Több, mint 6 db raktáron
16.890 Ft
24.128,55 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
11.490 Ft
16.414,21 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
8.990 Ft
12.842,78 Ft/l

Keresés

Fel a tetejére