Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Domaine Févre Chablis 1erCru Mont de Mileu 2018 (0,75 l, 13%)

Chablis vidékének egyik legismertebb Premier Cru területéről származó Chardonnay legalább egy évig érlelődik finomseprőn tölgyfahordókban és rozsdamentes acéltartályokban, mielőtt palackozzák.
Elérhetőség: Már csak 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Internetes ár:
10.690 Ft
darab

Leírás és Paraméterek

A Févre család egészen 1745-ig tudja visszavezetni származását és történelmét. A család tagjai mindig is kapcsolatban álltak a szőlővel valamilyen formába. Volt, aki kádárként, volt, aki szőlőcsemetéket nevelve. Pontosabb információik a családtagokról Zéphir Févre-ről kezdve vannak, aki szőlőtermesztő volt a 19. században Vaulorent-ben.

Fia, Marcel volt az, aki meglátta a szőlőben rejlő hatalmas lehetőséget és a birtok bővítése mellett döntött. Az ő példáját és gondolkodásmódját követve Bernard, Zéphir unokája, tovább növelte a családi birtok méretét. Ekkor került tulajdonukba olyan Grand Cru terület, mint a Les Preuses és Premier Cru rész, mint a Fourchaume. A jelenlegi tulajdonos Gilles édesapja, Jacques, pedig olyan területeket vásárolt fel és telepített újra Chablis-ban, melyeket a filoxéra korábban teljesen elpusztított.
Ilyen családi múlttal nem is volt kérdéses, hogy Gilles áll a birtok élére, ha eljön az ideje. Borászként végzett Dijon-ban, ahonnan nemcsak egy diplomával, hanem leendő feleségével, Nathalie-val tért haza, hogy együtt ápolják tovább a családi hagyományokat és segítsék Chablis vidékét elfoglalni az őt megillető helyet a világ legjobb borvidékeinek sorában.
Lányuk Julie, csakúgy mint szülei, Dijon-ban szerzett diplomát agrármérnökként, majd a világ számos pontján megfordult, hogy minél több tapasztalatra tegyen szert és megismerhesse a folyamatosan fejlődő technika által nyútott lehetőségeket. Ennek köszönhetően a birtok új perspektívát és új lendületet kapott.
Julie öccse Martin, jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban folytatja tanulmányait, mérnöknek készül. Szabadidejében természetesen ő is nagy elánnal veti bele magát a pincészetben folyó munkálatokba.

Chablis vidékének egyik legismertebb Premier Cru területéről származó Chardonnay legalább egy évig érlelődik finomseprőn tölgyfahordókban és rozsdamentes acéltartályokban, mielőtt palackozzák. Gyönyörű arany színe mellé diszkrét, ám elegáns illat társul, a kortyban pedig a finom ásványosság és a stílusos aromák alkotnak tökéletes kombinációt.

Palackozó DOMAIN FÉVRE - NATHALIE&GILLES
Ürtartalom 0,75l
Jelleg Száraz
Régió Franciaország
Szín Fehér
Alkoholtartalom 13 % vol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezeket kóstoltad már?

Több, mint 6 db raktáron
10.490 Ft
14.985,64 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
15.990 Ft
22.842,76 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
22.990 Ft
32.842,93 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
12.990 Ft
18.557,24 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
18.990 Ft
27.128,65 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
96.990 Ft
138.557,18 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
26.990 Ft
38.557,20 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
41.990 Ft
59.985,73 Ft/l

Keresés

Fel a tetejére