Hírek

Diplomático & Co. Artisans of Taste Hungary koktélverseny döntő

A venezuelai Diplomático rum a bartenderek számára idén is megrendezte népszerű közösségi eseményét, a Diplomático & Co.-t!

A Diplomático & Co. egy olyan rendezvénysorozat, amely kimondottan bartendereknek szól, és célja az oktatás és a közösségépítés. Idén a következő fő témák köré épült a koktélverseny: házikészítésű alapanyagok, fenntartható megoldások és a helyi termelők támogatása.

 

A rendezvényt mindvégig kiváló hangulat jellemezte

A koktélversenyre olyan bartenderek jelentkezhettek, akik részt vettek a hat magyarországi (három Budapesten és három vidéken volt) Diplomático & Co. Masterclass egyikén. A koktélversenyre olyan saját készítésű koktélokkal lehetett benevezni, amelyeknek fő alapanyaga a Diplomático rum, továbbá csak házikészítésű további összetevőket tartalmaz (pl.: cordial, gyümölcsszirup, stb.). A jelentkezők közül kilenc bartender került be a döntőbe, amely október 25-én az Alice Hotelben került megrendezésre.

 

A győztes Diplomático koktél

A versenyzők a 4 fős illusztris zsűrinek prezentálták versenykoktéljaikat. A zsűritagok között volt Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf, Szatmári Katalin a WhiskyNet alapító-tulajdonosa, Javier Vicuña a Diplomático spanyol márkanagykövete és Schök Norbert a Diplomático kelet- európai márkanagykövete. A zsűrik döntése alapján a versenyt végül Szabó Zoltán, a Rumour bartendere nyerte Convergencia nevű koktéljával.

 

Szabó Zoltán (b) a verseny győztese

A koktélverseny fődíja egy venezuelai út a Diplomático rum lepárlójába, továbbá a győztes koktél bekerül a „2021 Diplomático Zero Waste Cocktail Book” nevű nemzetközi kiadványba is.

 

Gratulálunk Szabó Zoltánnak, és köszönjük a részvételt a többi versenyzőnek is!

Nézd meg Diplomático palackozásainkat!