Skót whisky | Blog

Díjeső a Tomatinnak az idei San Francisco-i World Spirits versenyen

Örömmel jelentjük be, hogy a Tomatin újabb tíz elismeréssel bővítette díjainak repertoárját. Az idei San Francisco World Spirits Competition-ről (SFWSC) közel egy tucat díjat hoztak el.

A Highlands szívében található lepárló prémium single malt whiskyjei meghódították nemcsak a skót single maltok szerelmeseit, hanem a nemzetközi verseny zsűrijét is.

A Tomatin díjai az SFWSC 2023 versenyen:

Tomatin 36 éves (0,7 l, 46,2%) - dupla arany (Double Gold)

Tomatin 30 éves (0,7 l, 46%) - dupla arany

Tomatin 18 éves (0,7 l, 46%)  - dupla arany

Tomatin 12 éves (0,7 l, 43%) – arany (Gold)

 

Tomatin Legacy (0,7 l, 43%) - arany

Tomatin Cask Strength (0,7L 57,5%)  - arany

Tomatin 14 éves (0,7 l, 46%) – ezüst (Silver)

Ez a második egymást követő év, hogy a 18 éves kiadásuk dupla aranyat kapott a világhírű versenyen.

Az SFWSC 2023 zsűrije a Cù Bòcan-t is elismerte, egy olyan single malt márkát, amelyet szintén a Tomatin lepárlóüzemben készítenek minden évben, limitált kiadásban, és a szokatlan hordós érlelésre összpontosítanak. A zsűri a Cù Bòcan Signature és a 15 éves Cù Bòcan whiskyt dupla arannyal (Double Gold) jutalmazta, míg a Creation #5 whisky, amelyet csak a múlt hónapban mutattak be, aranyat kapott.

Tomatin palackozások

Az SFWSC a világ egyik legrangosabb nemzetközi prémium ital versenye, ahol az iparág krémje megjelenik, mind kiállítói, mind pedig szakértői szinten. 
A 2023-as eseményt április közepén rendezték meg San Franciscóban, és a résztvevők száma idén is rekordot döntött: több mint 5500 nevezés érkezett a világ minden tájáról.

Graham Eunson, a Tomatin Distillery lepárlómestere a következőket mondta:

Graham Eunson, a Tomatin lepárlómestere

"Micsoda megtiszteltetés, hogy a világ egyik legjobb prémium ital versenyén ilyen elismerésben részesül a lepárlónk. Változatos és sokszínű italválasztékunk valóban kiváló teljesítményt nyújtott a versenyen: a zsűri a legjobbakat választotta ki portfóliónkból. Ezek az elismerések kiváló visszajelzéseket adnak a Tomatin csapat nagyszerű munkájáról.  Megéri a fáradozás, az egész csapat minden egyes tagja meghatározó szerepet játszik az itt készített minőségi whiskyk megalkotásában "

A Tomatin eredete a 15. századig nyúlik vissza, az első hivatalos lepárlóüzemet 1897-ben alapították. Vannak olyan családok, akik a Tomatinban dolgoznak hosszú generációk óta, és sokan egész életükben itt dolgoztak/dolgoznak.