Skót lepárlók

CRAGGANMORE

Kiejtés {Crag-an-MOOR} Speyside

Speyside szívében, a Spey, a Livet és az Avon folyók találkozásánál, Ballindalloch városában áll egy kis üzem, a skót lepárlók egyik legragyogóbb ékköveként elismert Cragganmore. A főzdét 1869-ben alapította az a John Smith, aki a Glenlivet, a Glenfarclas és a Macallan felvirágoztatásával már akkor afféle whiskytörténelmet írt.

 

Smith tökéletes helyet választott új lepárlójának, hiszen a környéken nem csak kimeríthetetlen árpa és tőzeg utánpótlás állt rendelkezésére, de a közelben eredő Craggan forrás kristálytiszta vízére is nyugodtan támaszkodhatott. A siker végső biztosítéka pedig az akkoriban kiépült vasúti összeköttetés volt, melynek köszönhetően Cragganmore maltja Skóciában elsőként juthatott el vasúton a fogyasztókhoz, akik ma is ugyanazzal a lelkesedéssel nyúlnak ezután az utánozhatatlanul összetett italért.

 

Cragganmore egyedülálló íze a szakértelem igazi diadala, melyet az arra járó maga is megtapasztalhat, ha megvizsgálja a főzde minden egyes porcikájukban különleges berendezéseit. A tömzsi, lapos tetős desztilláló berendezések, a spirális kádak, a vörösfenyőből készült áztatók és a ritkaságszámba menő csőkígyós hűtőrendszer együtt biztosítja azt a különleges ízvilágot, amiért Cragganmore single maltját sokan a világ legkomplexebb italaként emlegetik.

 

 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.