Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 433 9731
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
Cider Christian Drouin demi-sec (0,75 l, 3%) Katt rá a felnagyításhoz

Cider Christian Drouin demi-sec (0,75 l, 3%)

Internetes ár:
2.590 Ft (2.039 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a cider a francia királyok egyik kedvenc itala volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta.
Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Szállítás: 2018. április 30.
Szállítási díj: 990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Calvados Christian Drouin VSOP (0,35 l, 40%) Calvados Christian Drouin VSOP (0,35 l, 40%)
7.890 Ft
Cider Christian Drouin brut (0,75 l, 4,5%) Cider Christian Drouin brut (0,75 l, 4,5%)
2.290 Ft
Poire Christian Drouin (0,75 l, 4%) Poire Christian Drouin (0,75 l, 4%)
2.790 Ft

Leírás és Paraméterek

Normandiában a cider készítés 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századtól a Pays d'Auge (ejtsd: péjdúzs) cider igen nagy hírnévre tett szert, köszönhetően a fejlődő préselési technikáknak, az új spanyol almafajtáknak, és I. Károly angol király normandiai szőlészet ellen hozott intézkedéseinek.

Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a francia királyok egyik kedvenc itala is volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta. 

A kiváló calvadosairól ismert Christian Drouin ezt a hagyományt viszi tovább. A cider készítése során:

  • kizárólag Pays d'Auge-ból (a legjobb termőterület Normandiában és a calvadost tekintve) származó almát használnak. Vagyis az alma a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő, tradicionális gyümölcsöskertből származik,
  • Az almát szüretelés után tovább érlelik a padlásszinten,
  • A pép csupán 60%-át préselik ki a maximálisan elérhető 85% helyett,
  • A leszedett almát pürévé darálják, majd kipréselik a levét.
  • Az almalé hamar erjedni kezd, a természetes erjedés eredménye az almabor, vagyis a cider.
  • a félszáraz cidert (demi-sec) 3%-on, a száraz (brut) cidert 4%-on palackozzák,
  • mivel nem pasztörizálják, a Drouin cider a palackban tovább erjed, ekkor alakul ki gyengéd szénsavassága.

Az így kialakuló természetes ital könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz illik leginkább.  Mivel egy még mozgásban lévő, "élő" italról van szó, fontos hogy 15 Celsius fok alatt tárolják.

Gyártó Christian Drouin
Palackozó Christian Drouin
Ürtartalom 0.75l
Alkoholtartalom 3 % vol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kapcsolódó termékek