Skót whisky | Blog

Charles MacLean és fiai jótékonysági alapítványt hoztak létre

A WhiskyNet Adományprogramja mellett a whiskyiparágban mások is vannak, akik próbálnak segítséget nyújtani a rászorulóknak, még ha más eszközökkel is, mint a mi programunk.

Az alábbi külföldi kezdeményezés is szépen igazolja, hogy sokunkban benne van a segíteni akarás.

A whiskyguru Charles MacLean a fiaival együtt jótékonysági szervezetet alapított. A whiskyhíresség fiai kiváló sportolók, akik evezésben már több rekorddal is büszkélkedhetnek, ugyanis Ewan, Jamie és Lachlan MacLean, az első olyan testvérek, akik mindegyik óceánon eveztek már és nem is akárhogyan. Az evezés skót történetében ők a legfiatalabbak, akik leggyorsabban eveztek át az Atlanti-óceánon. 

Charles MacLean fiai körében: Ewan, Jamie és Lachlan MacLean

A Maclean Alapítvány fel kívánja hívni a figyelmet a tiszta víz értékére, jelentőségére és nélkülözhetetlenségére. A kampány keretében a Maclean-trió, vagyis a három testvér megpróbál eljutni - evezve, futva és kerékpározva - az összes olyan skót whiskylepárlóhoz, ahol termelés folyik. Természetesen a terep adta lehetőségekhez alkalmazkodva teljesítik vízen vagy szárazföldön a nem szokványos távokat. 

A testvérek azt remélik, hogy két hét alatt teljesítik a nem mindennapi kihívást, amely során 120 lepárlóüzemet érintenek. Terveik szerint hordókat és speciális palackozásokat fognak értékesíteni annak érdekében, hogy a tiszta vízzel kapcsolatos projekteket finanszírozni tudják. 

Lachlan MacLean a projekttel kapcsolatban a következőket mondta: "Tiszta vízre mindannyiunknak szüksége van az élethez. A víz nélkülözhetetlen, nélküle elképzelhetetlen a közösségek élete. A rossz minőségű vízzel terjedő betegségek évente több emberi életet követelnek, mint az erőszak bármelyik formája, és a legtöbb halálesetet okozzák a Földön az öt év alatti gyermekek között. Alapítványunkon keresztül kiemelt célunk, hogy segítsük azon közösségek tiszta vízhez és higiéniához való hozzáférését, akiknek erre szükségük van.”

A MacLean testvérek 2023. augusztus 12-én Skye szigetén kezdik meg útjukat. Kerékpárral 2000 mérföldet tesznek meg, és kb. 150 tengeri mérföldet eveznek a brit szigetek körül.

.A WhiskyNet Adományprogramja

Több éve a fejünkbe vettük, hogy bizonyos alapítványoknak, szervezeteknek mi magunk is segítséget nyújtsunk és Adományprogramunk révén ebbe vásárlóinkat is bevonjuk. Adományprogramunk már a többedik ciklusát éli sikeresen, ami a ti hathatós segítségeteknek is köszönhető. Mi is minden ciklusban felajánlunk limitált, prémium italokat az adományozók számára, hogy ezzel is növeljük az adományozói kedvet. 

Jelenleg az alábbi alapítványokat lehet támogatni. Segítségeddel nem csupán jóérzéssel lehetsz gazdagabb, hanem értékes italokat is nyerhetsz. 

Segíts másokon, ha megteheted!

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.