Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 515-1515
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig

Calvados Ch. Breuil VSOP (0,7 l, 40%)

Internetes ár:
9.390 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egy liter 100%-os calvados párlat elkészítéséhez mintegy 27 kg almát használnak fel.
Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Szállítás: 2020. január 23.
Szállítási díj: 1.690 Ft

Leírás és Paraméterek

Amikor az almabor eléri a megfelelő ízvilágot, kezdődhet a desztilláció a Pays d’Auge calvados területen fekvő Chateau du Breuil birtokon. A lepárlás folyamata a tél elején kezdődik és egészen a következő év június 30-ig tart. Egy liter 100%-os calvados párlat elkészítéséhez mintegy 27 kg almát használnak fel. Calvados AOC-val szemben, a Pays d’Auge AOC szabályzata előírja, hogy csak a Pays d’Auge területén termett almából erjesztett ciderből (almaborból) készülhet és csak kétszeres lepárlással. A helyi talajon termett alma minősége és az alkohol legnyersebb részeinek elpárolgása a lepárlás során az a két tényező, melyek lágyabbá teszik a calvadost. A Chateau du Breuil ház kizárólag AOC Pays d’Auge calvadost készít.

 

 

 

A pincékben a calvados egyedül csak tölgyfa hordóban érlelődik. Nagy gondot fordítanak a hordók kiválasztására, mert mind a méret, mind a típus, mind a hordó kora nagy befolyással van az érlelési folyamatra. A fa, a levegő és az alkohol között lejátszódó folyamatok eredményeként születik meg a calvados, melynek jellegzetes sima íze és bukéja van. Minden calvados különböző, minden pincemester féltve őrzi saját titkát. A Chateau du Breuil kifinomult és tökéletes ízeiben fontos szerepe van az érlelési időnek, de a siker igazi titka sokkal inkább a házasítás, melyet a pincemesterek  alkotnak.

 

 

 

A legalább négyéves tölgyfahordós érlelés lágyságot és kiegyensúlyozott borostyán színt ad a Château du Breuil Calvados V.S.O.P.-nak. Az  "Appellation Pays d'Auge Contrôlée" Calvados minden gyümölcsös eleganciája megjelenik  benne.

 

 

Gyártó n.a.
Palackozó n.a.
Érlelési idő (év) 4
Ürtartalom 0.7l
Alkoholtartalom 40 % vol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

Utolsó 5 db raktáron
7.890 Ft
11.271 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
12.990 Ft
18.557 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
18.990 Ft
27.129 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
7.890 Ft
11.271 Ft/l