A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Engenho Da Vertente Barrel Aged cachaca (0,7L / 42%)

11 590 Ft

Engenho Da Vertente Barrel Aged cachaca (0,7L / 42%)

NINCS KÉSZLETEN
Valódi simaság, frissesség és trópusi gyümölcsös kavalkád jellemzi ezt az érlelt cachaca-t.
Tovább olvasom

Engenho Da Vertente Barrel Aged cachaca (0,7L / 42%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

11 590 Ft (31,16 EUR)
16 558 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
11 990 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
42 %
Palackozó
ENGENHO DA VERTENTE
Íz
Sima, cukornád lé, lime héj, narancs és érett banán, fűszerek (tarkabors, fahéj, koriander), majd körte és sárgadinnye.
Gyártó
ENGENHO DA VERTENTE
Italkategória
Cachaca
Régió
Brazília
Brand
Engenho da Vertente
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
42 %
Palackozó
ENGENHO DA VERTENTE
Íz
Sima, cukornád lé, lime héj, narancs és érett banán, fűszerek (tarkabors, fahéj, koriander), majd körte és sárgadinnye.
Gyártó
ENGENHO DA VERTENTE
Italkategória
Cachaca
Régió
Brazília
Brand
Engenho da Vertente

Leírás

A Cachaca (ejtsd: ká-szá-sá) csakúgy mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem közvetlenül a cukornádból préselt cukornád-léből készül. Legnagyobb gyártója Brazília, ahol nemzeti italként tisztelik és évente több millió litert készítenek belőle. A cachaca készítését is nagyban befolyásolja az éghajlat, a talaj, a cukornád típusa, az érleléshez használt hordó és a készítési eljárás, ezért is szeretné Brazília kormánya levédetni a cachaca nevet. Ebben az országban előszeretettel fogyasztják önmagában, máshol inkább csak koktélokba, kevert italokhoz használják. A cachaca, a rumokhoz hasonlóan  fahordós érlelés nélküli - fehér -, illetve érlelt verziókban is készül. A hordós érleléshez viszont a tölgyön kívül más fafajtákat is használnak, mint például: jequitibá (Brazíliában őshonos óriás fafajta, amely füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak), gesztenye, mandula, cseresznye stb.

 

Ez a kézműves cachaca különbözik a nagy, ipari méretekben gyártott fajtáktól, az aromák jóval szélesebb spektrumát tárja elénk, melyben a virágos, banános, frissen vágott füves jegyek játsszák a főszerepet. A nagyobb komplexitás és a kerekség érdekében palackozás előtt néhány hónapig kádakban pihentetik. A San Antonio do Jardim városában készülő Engenho Da Vertente mindössze pár ezer literes éves termelésével kétségkívül a Sao Paolo régió egyik legjobb cachacaja. A cukornád a birtokon terem, a lepárlás pedig tradicionális rézüstön történik. Szűretlen italról van szó, így jóval több természetes módon is meglévő aroma marad meg a palackban, ugyanakkor emiatt - főleg ha lehűl az ital - gyakran szárazanyag kiválás is előfordul. Ezek az úszkáló 'valamik' az ital természetességét jelzik.

 

Ezt a darabot néhány évig tölgyfahordóban érlelik, mielőtt lepalackozzák.Valódi simaság, frissesség, határozottság, valamint trópusi gyümölcsös kavalkád és gyógyszeres jegyek is jellemzik.

 

A Cachaca (ejtsd: ká-szá-sá) csakúgy mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem közvetlenül a cukornádból préselt cukornád-léből készül. Legnagyobb gyártója Brazília, ahol nemzeti italként tisztelik és évente több millió litert készítenek belőle. A cachaca készítését is nagyban befolyásolja az éghajlat, a talaj, a cukornád típusa, az érleléshez használt hordó és a készítési eljárás, ezért is szeretné Brazília kormánya levédetni a cachaca nevet. Ebben az országban előszeretettel fogyasztják önmagában, máshol inkább csak koktélokba, kevert italokhoz használják. A cachaca, a rumokhoz hasonlóan  fahordós érlelés nélküli - fehér -, illetve érlelt verziókban is készül. A hordós érleléshez viszont a tölgyön kívül más fafajtákat is használnak, mint például: jequitibá (Brazíliában őshonos óriás fafajta, amely füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak), gesztenye, mandula, cseresznye stb.

 

Ez a kézműves cachaca különbözik a nagy, ipari méretekben gyártott fajtáktól, az aromák jóval szélesebb spektrumát tárja elénk, melyben a virágos, banános, frissen vágott füves jegyek játsszák a főszerepet. A nagyobb komplexitás és a kerekség érdekében palackozás előtt néhány hónapig kádakban pihentetik. A San Antonio do Jardim városában készülő Engenho Da Vertente mindössze pár ezer literes éves termelésével kétségkívül a Sao Paolo régió egyik legjobb cachacaja. A cukornád a birtokon terem, a lepárlás pedig tradicionális rézüstön történik. Szűretlen italról van szó, így jóval több természetes módon is meglévő aroma marad meg a palackban, ugyanakkor emiatt - főleg ha lehűl az ital - gyakran szárazanyag kiválás is előfordul. Ezek az úszkáló 'valamik' az ital természetességét jelzik.

 

Ezt a darabot néhány évig tölgyfahordóban érlelik, mielőtt lepalackozzák.Valódi simaság, frissesség, határozottság, valamint trópusi gyümölcsös kavalkád és gyógyszeres jegyek is jellemzik.

 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.