Leírás és Paraméterek
| Gyártó | BOTTEGA |
| Palackozó | BOTTEGA SPA. |
| Brand | Bottega |
| Italkategória | Grappa |
| Régió | Olaszország |
| Ürtartalom | 0,7 |
| Alkoholtartalom | 38 |
| Bolti ár | 5589.99Forint |
Az alapanyagokra és a minőségre való odafigyelés az első és legfontosabb lépés a jó grappa előállításában.
A Cru Cellini grappát Északkelet-Olaszország legelterjedtebb és leghíresebb szőlőiből (pl. glera és pinot grigio) származó törkölyből állítják elő.
A szőlő egészséges, friss és boros törkölyét gondosan tárolják, majd ezután három különböző hőmérsékletű desztillációs fázison megy keresztül.
A folyamat hagyományos réz alembikokban zajlik, amelyek lehetővé teszik a vákuumdesztillációt (az aromák nagyobb védelme és megörzése érdekében).
Palackozás előtt ezt az illatos grappát acéltartályokban érlelik közel 6 hónapig, ami pozitív hatással van az aromaprofilra és a lágyságára.
Elegáns és kifinomult, a friss gyümölcsök és bogyós gyümölcsök jegyeinek harmóniája jellemzi.