Blog

Bob Dylan whiskey-márkája, a Heavens’s Door saját lepárlót nyit Kentuckyban

A nashville-i létesítmény megnyitásának eredeti tervét elvetették.

Bob Dylan Heaven's Door whiskey-márkája bejelentette új lepárlóüzemét Six Mile Creek néven, amely Pleasureville városában (Kentucky) működik. Lepárlómesterük Ken Pierce lesz. A Heaven's Door a híres Bourbon Trail-en is megjelenik. Az új lepárló kétoldalas hirdetése megjelent Time Magazinban is.

A Time Magazinban

Néhány évvel ezelőtt Bob Dylan Heaven's Door whiskey-márkája egy kis lepárlóüzem és rendezvényközpont megnyitását tervezte Nashville-ben. Marc Bushala vezérigazgató nemrég arról tájékoztatta a sajtó képviselői, hogy a márka irányt váltott, és az eredeti tervvel ellentétben Kentuckyban vásárolt egy lepárlóüzemet, ahol saját whiskey-t fognak készíteni.

A lepárló látképe a víz felől

Egyrészt Nashville jó választásnak tűnt a Heaven's Door számára, hiszen Dylan kötődik a városhoz (a Nashville Skyline az egyik legjobb albuma). Másrészt Kentucky a bourbon hazája. Így amikor lehetőség nyílt a Louisville és Lexington között félúton fekvő Pleasureville városában található Six Mile Creek nevű lepárlóüzem megvásárlására, Bushala nem tudott nemet mondani.  "A szeszfőzde már több éve működött, mielőtt mi megkerestük őket, de azt láttuk, hogy financiális gondjaik voltak, így többségi részesedést szereztünk az üzletben” – mondta a vezérigazgató.

Six Mile Creek lepárló - Pleasureville  (Kentucky)

Azt mondtuk, tegyük ezt a Heaven's Door szeszfőzdévé, és ezzel de facto Kentucky márkává válunk. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk együttműködni az ország különböző lepárlóival, sőt, néhány külföldi lepárlóval is, de minden saját Kentucky bourbonünket ezen a helyen fogjuk előállítani"- fogalmazott a vezető.

Heaven's Door palackozások

A Six Mile Creek partján fekvő, több mint 160 hektárnyi dombos területen fekvő festői birtok ideális terület a whiskykészítésre. 

A Heaven's Door két különálló lepárlóházzal rendelkezik, és egy exkluzív látogatóközpontjuk és egy kóstolótermük is lesz gyönyörű kilátással a meseszép völgyre. A birtok része egy 18. századi malom is.

A 18. századi malom a birtokon

„Ez egy jelentős esemény a Heaven's Door számára" - mondta Marc Bushala vezérigazgató. "Azért választottuk ezt a helyszínt, mert figyelemre méltó a természeti szépsége és egyedülálló ökoszisztémája lehetővé tette számunkra, hogy kivételes bourbont készítsünk és páratlan látogatói élményt nyújtsunk" - tette hozzá Bushala. "Elkötelezettek vagyunk a kézműves whiskey művészete mellett, és tisztelettel adózunk elődeink öröksége előtt, akik segítettek abban, hogy a Kentucky bourbon azzá váljon, ami ma. Nagyon örülünk, hogy a Heaven's Door is részese lehet ennek a nagy múltú hagyománynak"

John Logan Brent, a régió vezetője is méltatta a vállalkozást: "Nincs is jobb hely a Földön a Heaven's Door lepárlója számára, mint Pleasureville. Az egész projektet átgondoltan tervezték, tiszteletben tartva a terepet és támogatva a helyi közösséget. Öröm volt nézni, ahogy ez a vízió kibontakozott az elmúlt öt év során."

A látogatóközpont

A Heaven's Door látogatóközpontja 2023 szeptemberében tervezi megnyitni kapuit a nagyközönség előtt.

Bob Dylan és a Heaven's Door

A Heaven's Door márka egyik megálmodója, megalkotója, valamint a márka arca maga Bob Dylan, Oscar-, Golden Globe-, tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai énekes, dalszerző, zenész, költő. A 2016-os év irodalmi Nobel-díjasa. Ötven éve a popzene egyik meghatározó alakja, egy élő legenda. Elmondása szerint a Heaven's Door whiskey megalkotásakor fő céljuk, motivációjuk az volt, hogy olyan sorozatot hozzanak létre, amelyben minden darab egy önálló történetet mesél el. Mintha egy könyvet nyitnánk ki.

Heaven's Door whiskey-k 

Némelyik palackozás kedvezményesen elérhető 2023 május 6-tól hónap végéig, vagy a készlet erejéig.