Blog

San Francisco World Spirits Competition - a versenyek versenye

A San Francisco World Spirits Competition díjai, olyanok a prémium italszakmában, mint az olimpiai érmek. Aki itt nyer, kitárul előtte a kapu és a szárnyalhat a világhírnév felé.

San Francisco World Spirits Competition – „Beszállókártya” a világ legjobb prémium italai közé

A 2000-ben alapított San Francisco World Spirits Competition a legrégebb óta működő és legnagyobb spiritverseny a világon.

A szervezet érmeinek elnyerése nemcsak az elismerést és a „márkaépítést” segíti az amerikai és a nemzetközi piacokon, hanem minden iparági szereplő, valamint fogyasztó számára egyfajta iránytű a minőségi italok közötti eligazodásban.

Minden évben nagy figyelemmel követik az eredményeket nemcsak a kereskedők és forgalmazók, hanem a fogyasztók is, akik kíváncsian várják a szakértői ítéleteket, véleményeket.

Számos kézműves szeszfőzde induló vállalkozása tapasztalhatta már meg, hogy az SFWSC elismerése az egyik legjobb „ajánlólevél” a széles körű nemzeti – és gyakran nemzetközi –forgalmazás megvalósulásához.

Sokszor a már befutott gyártók, lepárlók és italkészítők is az SFWSC-től várják a választékuk megerősítését, valamint az új termékek érvényesülését és új gyártási technikák elfogadását.

A bírálóbizottság munka közben

San Francisco World Spirits Competition bírálóbizottsága

A nemzetközi spirit versenyek hírnevét főként a zsűri minősége határozza meg. A San Francisco World Spirits Competition bírálóbizottsága a világ legismertebb és legtapasztaltabb szakértőiből áll. Ez a tény teszi oly elismerté a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi spirit versenyét.

 

A hőn áhított elismerések

DÍJAK ÉS ELISMERÉSEK

Platina (Platinum)

Annak a nagyon kevés pályázatnak ítélik oda, amely három egymást követő évben dupla aranyérmet kapott.

Dupla arany (Double Gold)

Azoknak a pályázatoknak ítélik oda, amelyet a zsűri minden egyes tagja aranyérmes minősítéssel jutalmaz; ezek a világ legjobb termékei közé tartoznak.

Arany (Gold)

Kivételes prémium italok, amelyek közel állnak legkiválóbb italokhoz; ezek a termékek kategóriájuk „aranyérmes” termékei.

Ezüst (Silver)

Kiváló prémium italok, amelyek messzemenő kifinomultságot, finomságot és összetettséget mutatnak; ezek a díjazott italok kategóriájuk legjobb tételei közé tartoznak.

Bronz (Bronze)

Jól elkészített minőségi prémium italok, amelyek kereskedelmileg megalapozottak, vonzóak és jelentős hibákat nem mutatnak; ezek a nyertesek kategóriájuk kiváló példái.

 

·         Best of Class: Az egyes italfajták legjobb típusa

·         Best in Show (magasra értékelt ital): A Best of Class győztesei közül kerülnek ki ezeket a díjak: az öt kategória legjobb italát emelik ki: Érleletlen fehér szesz, érlelt fehér szesz, whisky/whiskey, brandy és likőr.

·         Distillery of the Year: Az Év Lepárlója. A legtöbb pontot gyűjtő lepárlót ismeri el, az elnyert díjak számával és szintjével mérve.

·         Importer of the Year: Az Év Importőre.

·         Director’s Award of Excellence: A minőségi és változatos italok kiemelkedő portfóliójának díja.


 

A versenyre regisztrált tételek

 

Az SFWSC segíti a díjazottakat


Az SFWSC az év során számos különleges kóstolót és eseményt tart, annak érdekében, hogy segítse a márkákat díjnyertes termékeik népszerűsítésében. Az összeállított kóstolók, kereskedelmi bemutatók, tájékoztató „túrák” és egyéb különleges események mind-mind stratégiai lehetőségeket kínálnak a kereskedelemi partnerek és a fogyasztók bevonására.  Az országszerte megrendezésre kerülő események között szerepelnek fogyasztói és kereskedelmi kóstolók, amelyeken az érmes termékeket mutatják be a szakmának és az érdeklődőknek.

Diplomático Selección de Familia rum

A Diplomático Selección de Familia rum dupla aranyérmet nyert a 2022-es San Francisco World Spirits versenyen

A Diplomático Selección de Familia szuper-prémium rum dupla aranyérmet szerzett az iparág egyik legrégebb múltú és legnagyobb presztízsértékű versenyén, a 2022-es San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) nevű versenyen.

 

A 2000-ben alapított SFWSC Észak-Amerika legnagyobb szakmai versenye. A versenyre a világ minden tájáról érkezett – összesen 70 – zsűritag, akik körülbelül 5000 párlatot értékeltek alapos munkával. Ebben a szoros mezőnyben nyert a Diplomático Selección de Familia rum dupla aranyérmet, amelyre igazán büszke lehet!

 

A Diplomático Selección de Familia rumot elsősorban réz lepárlóüstben desztillálják (amely komplex rumot eredményez), majd egy úgynevezett batch kettle eljárással és oszlopos lepárlással készült (közepesen komplex és könnyű) rumokkal kombinálják. A cukornádmézből és melaszból készült rumokat 12 évig érlelik amerikai fehértölgy-, ex-bourbon-, ex-single malt- és ex-sherryhordókban. A végeredmény egy kiváló 43%-os alkoholfokkal rendelkező, kifinomult, intenzív jellegzetes ízzel rendelkező rum, amely önmagában fogyasztva ideális a vanília, a karamella, a piros gyümölcsök és a tölgy finom aromáinak élvezetéhez. Ízében főleg a fás, szilvás és karamellás jegyek keverednek, melyek végül egy jól lekerekített, hosszantartó lecsengéssel kényeztetnek.

A Diplomático család és a négy lepárlómester (Maestros Roneros) közösen gondosan választotta ki a legízletesebb rumokat, hogy létrehozzák ezt a kiváló blendet. Ez a párlat a rumok készítésének több éves hagyományát tükrözi, a gyártási folyamat szigorú minőségellenőrzése mellett.

A világhírű nemzetközi verseny logója

 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.