Blog | Bourbon

Heaven's Door - Bob Dylan autentikus és szabadelvű whiskey-je

Ugye mindenkinek ott cseng a fülében a jól ismert dallam: „Knock, knock, knockin' on heaven's door...” Magyarországon elsőként nálunk érhető el a Bob Dylan nevével fémjelzett whiskey-trilógia!

Kritikusok írták róla: „Art, music and palate – in other words: life” – és ez bizony igaz is.

A mesébe illő  "WHISKEY-TRILÓGIA”

Bob Dylan autentikus és szabadelvű whiskey-jei olyanok, mint amilyen a zenész maga. Hordozzák magukban a tradicionális jegyeket, mégis mindegyik üveg tartogat valami újat, formabontót, meghökkentőt. Érdemes figyelni a Mennyország Kapuira, hiszen ezek a párlatok már több, mint 35 díjat zsebeltek be az elmúlt két évben. Köztük kettős aranyérmet a New York-i World Wine and Spirit Competition és a San Francisco World Spirits Competition rendezvényein. A Double Barrel pedig az Év Whiskey-je és az Év Párlata címet nyerte el 2019-ben, Londonban.
E kézműves whiskey-k beltartalma örökre beivódik ízlelőbimbóinkba, emlékezetünkbe és nyugodtan kijelenthetjük, hogy dekantere is igényes műremek, amely méltóképpen lehet vitrinünk dísze.

Álom a mennyország kapujában

A Heaven's Door márka egyik megálmodója, megalkotója, valamint a márka arca maga Bob Dylan, Oscar-, Golden Globe-, tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai énekes, dalszerző, zenész, költő. A 2016-os év irodalmi Nobel-díjasa. Ötven éve a popzene egyik meghatározó alakja, egy élő legenda. Elmondása szerint a Heaven's Door whiskey megalkotásakor fő céljuk, motivációjuk az volt, hogy olyan sorozatot hozzanak létre, amelyben minden darab egy önálló történetet mesél el. Mintha egy könyvet nyitnánk ki. A címkéken megjelenő vaskaput is Bob készítette fémművészeti stúdiójában (Black Buffalo Ironworks) olyan tárgyakból, amelyeket Amerika-szerte gyűjtött össze gazdaságokból és hulladéklerakó üzemekből. „A kapuk vonzanak engem, az általuk létrehozott negatív határok miatt. Bezárhatnak, vagy kizárhatnak, és bizonyos értelemben nincs különbség” - mondja.


 

Heaven's Door Tennessee Bourbon (0,7 l, 42%) - 8 év új, amerikai tölgyfahordóban 

A Tennessee Bourbon névre hallgató kiadás a márka alapverziója, amely 70% kukoricát és 30% egyéb gabonát tartalmaz. Minimum 8 évig érlelődik új, amerikai tölgyfahordókban. Zamatos, harmonikus bourbon, kategóriájának egyik legjobbja, 42 %-os alkoholtartalommal palackozva.

Illata: édes juharszirup, fahéjas szerecsendió, szegfűszeg, barna cukor, cseresznye.
Íze: enyhe virágos és gyógynövény jelleg, vanília, fahéj, szerecsendió, trópusi gyümölcs, praliné.
Lecsengése: közepesen hosszú, vaníliával, fahéjjal és halvány fássággal.

 


 

Díjai:

San Francisco World Spirits Competition 2018: Gold medal.

New York World Wine & Spirits Competition 2018: Double gold medal.

Ultimate Spirits Challenge 2018: 100-ból 96 pont.

 

 

Heaven's Door Double Barrel (0,7 l, 50%) - a dupla érlelés ízcunamija

A Double Barrel névre hallgató kiadást három különböző whiskey-ből keverik ki és különlegessége, hogy – nevéhez hűen – dupla érlelési metódusnak vetik alá. Az új, amerikai tölgyfahordós érlelést követően további egy évre kézzel kiégetett hordókban is pihen. Így az aromák összetettsége tökéletesen kiegyensúlyozódik. Figyelemre méltó, hogy a Double Barrel whiskey-t 50%-os alkoholtartalommal palackozták és a viszonylag magas alkoholfok jól illik ehhez az italhoz, amit mi sem bizonyít jobban, hogy számos nemzetközi megmérettetésen is értékes díjakat nyert.

Illata: karamell, kukorica kenyér, vanília és szárított gyümölcs, aszalt szilva fahéjjal, pici kókusz.
Íze: tölgyfa, fahéj és vanília, gyógynövények kavalkádja. Megjelenik az aszalt szilva, krémes főtt kukorica, chili, fekete bors.
Lecsengése: közepesen hosszú.


 

 

Díjai:

San Francisco World Spirits Competition 2018: Double gold medal.

Ultimate Spirits Challenge 2018: 100-ból 93 pont.

London Spirits Competition 2019: Whiskey of the year.

 

Heaven's Door Straight Rye (0,7 l, 43%) - különleges finiselés

A Straight Rye névre hallgató kiadást – a hagyományokat megtörve – kiégetett, levegőn szárított ún. szivarhordókban finiselik, amelyeket Franciaországból, a Vogézekből szereznek be. Ez a szabadalmaztatott eljárás simább, szerethetőbb rozswhiskey-t eredményez. Főbb ízjegyei között megtaláljuk a narancshéjat, a koriandert és a zamatos fűszereket. Ezt a palackozást 43%-os alkoholtartalommal hozták forgalomba. 95% rozst és 5% árpamalátát tartalmaz.

Illata: cédrusfa, cigaretta dobozra emlékeztető.
Íze: enyhén sós és savanyú, trópusi gyümölcsök keverednek tejcsokival, karamell és fahéjjal, szerecsendióval, kókusz íz, enyhe borsosság, chili.
Lecsengése: hosszú, fahéjas gyümölcs.


 

 

Díjai:

San Francisco World Spirits Competition 2018: Gold medal

New York International Spirits Competition 2018: Gold medal

Ultimate Spirits Challenge 2018: 100-ból 94 pont
 

Légy Te is a történet és a történelem része!

Ez a „WHISKEY-TRILÓGIA” szuper-prémium kategóriát testesít meg. Magyarországon a WhiskyNet-nél érhető el legelőször! Nem csak gyűjtőknek!

A zene pedig adja magát a kóstolás mellé: ITT