Blog | Gin

Aperol Spritz őszi-téli köntösben – meglepően finom

Amivel bizonyosan megéri ebben a szezonban koccintani, az ez a brutál finom „téli” Aperol Spritz lehet!

Mielőtt legyintenél, hogy Aperolt csak nyáron iszik az ember, olvad el, hogy is néz ki e közkedvelt ital őszi-téli változata, és lehet, hogy rögvest nekilátsz, hogy „összedobj” te is egyet magadnak és a vendégeidnek.

A klasszikus Aperol Spritz recept minden nyáron nagy siker, de úgy gondoljuk, hogy némi ginnel még zseniálisabb! Ha már most hiányzik kedvenc Aperol Spritzed, így, hogy hűvösebbre fordult az idő (sajnos még sokat kell várni a következő nyárig), bemutatjuk neked e népszerű ital „téliesített” változatát, ami lehengerlően finom, és óriási előnye, hogy hihetetlenül gyorsan elkészíthető!

Aperol Spritz téli köntösben - Imádni fogod!

Az édeskés, ananászos gyümölcsös él mutatja meg tökéletesen, milyen jól működik az ital és a gyümölcslé a kiegészítő hozzávalókkal. Ha megbolondítod egy kis ünnepi fahéjjal, ginnel, netalán fűszeres ginnel, még inkább feldobja az italod. Természetesen a Prosecco sem hiányozhat belőle…

Íme az újragondolt Aperol Spritz őszi-téli köntösben:

Összetevők:

30 ml gin (vagy fűszeres gin is jó lehet)
30 ml Aperol
50 ml ananászlé
Prosecco  vagy pezsgő

Díszítéshez: Narancsszelet és rövidke fahéjrúd 

Tipp: Ha még ünnepélyesebbé kívánod varázsolni, akár gránátalmával, vagy áfonyával is díszítheted.

Elkészítés: Pofonegyszerűen elkészíthető.

Töltsd a pohárba a gint, az ananászlét és az Aperolt. Óvatosan keverd össze. Töltse fel Proseccóval vagy pezsgővel. Utána már csak a díszítés van hátra, és máris kész a finom téli koktélod.