Blog | Cognac

ABK6 – egy innovatív prémium cognac

A nagy múltú Domaine Francis Abécassis konyakház négyféle, egyaránt magas minőségű, de eltérő stílusú konyakot gyárt: ABK6, Leyrat, Reviseur és Grands Domaines. Most a ABK6 palackozásokat járjuk körül.

Single estate cognacok – a minőségi cognac szuper-prémium szintje

A birtok, ahol az ABK6 is készül, több mint 200 éve foglalkozik konyakkészítéssel, és kizárólag single estate konyakokat gyárt. De mit is takar ez a furcsa kifejezés?

A Domaine Francis Abécassis konyakház a legtöbb más konyakkal ellentétben termékei mind egy-egy birtokról származó, ún. single estate konyakok. A cég tartja kezében a teljes gyártási folyamatot a szőlőtermesztéstől a lepárláson át az érlelésig, a keverésig és a palackozásig.

Honnan jön az ABK6?

A konyakház termékei közül kétségkívül az egyik legegyedibb az ABK6 (kiejtés: é-bí-kéj-szix), amelynek neve a tulajdonoséból (Abécassis = ABK6) származik. Az ABK6 palackok világos, leegyszerűsített formája modern és provokatív, a konyakfogyasztók megváltozott igényeit tükrözi. A célcsoportba a státusz iránt fogékony városi fiatalok tartoznak. Az ABK6 ma az egyetlen igazán modern konyak a piacon. Ugyanolyan sokoldalú és jól keverhető, mint a vodka, és azoknak a fogyasztóknak készült, akik a vodkához képest testesebb és gazdagabb ízvilágú italt keresnek. Ezzel a márkával a konyakház egy új konyakminőséget teremtett meg: a single estate konyakokra jellemző egyediség és minőség, valamint a modern megjelenés ötvözésével.

ABK6 termékek:

Cognac ABK6 VSOP Premium (0,7 l, 40%)

A provokatív, egyedi csomagolás egy 15 éves, óarany színű blendet rejt, amelyet elsőre gyümölcsös és fás illatjegyek jellemeznek, majd a briós, a vanília, az alma és a fahéj aromái tárulnak fel. Illata komplex, párolt gyümölcsös: nemesfás aromák, vanília, alma és fahéj jellemzi, ízében meglehetősen gazdag, „többrétegű” ital.

Díjak: Saveurs Poitou-Charentes, 2007: aranyérem. Concours GÉnéral Agricole, Párizs 2006: aranyérem. China Wine & Spirits Competition, 2006: aranyérem. International Wine&Spirits Competition, London 2005: aranyérem és best in class. Brussels Spirits Awards, 2005: aranyérem.

Cognac ABK6 VS Premium (0,7l, 40%)

Francis Abécassis idézete mindent elárul erről a nemes italról: „Erőteljes aromák, friss illatok, komplex ízek: az én konyakjaim azoknak készülnek, akik a gazdag és egyértelmű élményeket keresik, ahol megtalálják a szőlőskertjeink lankáit érő napsütést és a déli szeleket.”

 

Cognac ABK6 XO Renaissance (0,7l, 40%)

Az XO, azaz Extra Old cognac - az XO jelölés azt jelenti, hogy a cognac legalább 6 évig érlelődött. Fás jegyek, mogyorós, diós aromák jellemzik.

Díjai:

World Cognac Awards 2019 - Best XO

World Cognac Awards 2019 - World's best Cognac

World Cognac Awards 2017 - Best XO

 

Cognac ABK6 Extra fadíszdobozban (0,7l, 43%)

Ez a gazdag konyak rugalmas és engedékeny, aromás összetettség jellemzi, ahol a cédrusfa, a kandírozott gyümölcs és a méz aromája keveredik. Elegáns ital, nem mindennapi eseményekre.

 

Összes ABK6 cognac