Skót whisky | Blog | ír whiskey

7 gyönyörű ajándékcsomag az ünnepekre

Ezeknek a gyönyörű ajándékcsomagoknak nehéz ellenállni, de van egy jó hírünk: nem is kell. Már a kertek alatt ólálkodik a karácsony és a szilveszter, amelyek ünnepélyességét méltóképpen emeli egy-egy elegáns ital, főleg, hozzáillő, stílusos pohár kíséreté

Gyönyörű összecsomagolásainkban feltűnnek a whiskyk mellett a ginek és egy prémium rum is.

Íme 7 ellenállhatatlan ajándékcsomag a WhiskyNettől:

1.
Arran 10 éves díszdobozban 2 pohárral (0,7 l, 46%) – hagyomány és megújulás
Ebben az új dizájnos csomagolásban az Arran megújult 10 éves single maltja mellett két darab, az Arran logójával ellátott kóstolópohár is található.
Az Arran egy független lepárló, amely Skócia egyik legtisztább hegyi vizét és a lepárló mester, James MacTaggert 30 éves tapasztalatát felhasználva, mesterséges színezék nélkül állítja elő sok elismerést kapott malátawhiskyjét, amely így valóban a természet ízét tárja elénk. A lepárló italai non-chill filtered eljárással készülnek, vagyis nem hűtve szűrtek, ezáltal több természetes illat-és ízanyag marad a whiskyben. A legjobb ár-érték arányú whiskyk közé tartozik.
Ezt bizonyítják nemzetközi díjai is:
2018 - The San Fransisco World Spirits Competition: dupla aranyérem
2018 - World Whiskies Awards 2018: ezüstérem
2014 - The China Wine & Spirits: "legjobb ár-értékű" cím

Még több Arran whisky
 

2.
Gin Isle of Harris Ajándékcsomag 2 tumbler-pohárral (0,7l, 45%) – prémium gin cukormoszattal megspékelve
Díjnyertes prémium gin a skóciai Külső-Hebridák egyik eldugott, zárt közösségétől. Harris a Skóciához tartozó Külső-Hebridák legnagyobb szigetének déli része. A lepárlót Anderson "Burr" Bakewell azért hozta létre, hogy munkát teremtsen és ezzel is csökkentse a fiatalok elvándorlásának folyamatát.
Ginük alapnövénye a helyben termő, kézzel begyűjtött sugar kelp, azaz cukormoszat (Saccharina latissima). Ezt egy helyi búvár és tengeri moszat szakértő, Lewis Mackenzie tavasszal kézzel válogatja a rejtett víz alatti erdőkből. Az alapnövényt nyolc másik összetevővel egészítik ki: az elmaradhatatlan borókabogyó, koriandermag, cassia-kéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Ízét lágyítja az a friss, alacsony ásványianyagú víz, amely az Abhainn Cnoc a 'Charrain közeli forrásból áramlik. Helyben, kézzel palackozzák és címkézik, végül minden egyes palackra kézzel ragasztanak fel egy zárószalagot, amelyen a főzde földrajzi koordinátái vannak. A gin már a Scottish Gin Award megmérettetésen 2017-ben aranyérmet kapott, ugyanitt a főzde 2018-ban az év skót lepárlója lett. Komoly elismerések egy ilyen fiatal műhelynek! Ez is mutatja, hogy ezzel a prémium ginnel bizony jó „lóra”, vagyis ginre teszünk…

Még több Harris gin

 

3.
Rum Hampden 8 éves díszdobozban + 2 pohárral (0,7l, 46%) - fűszerek és fenolok előkelő játéka
A 8 éves Hampden a jamaicai ősi "stinking rums", azaz jellegzetes illatú, magas észtertartalmú rumok méltó örököse, érett gyümölcsök, fűszerek és fenolok finom keveréke. Intenzív íze és nagyon jellegzetes aromái hiteles, természetes hangulatot adnak neki. Lassan erjesztik természetesen előforduló "vad" élesztővel, majd pot still üstben desztillálják és 8 éven keresztül a trópusokon érlelik. A rumok között nem találsz még egy hasonlót...pláne ilyen szép ajándékcsomagban. A gyönyörű díszdobozos kiadást két pohárral is csomagolták, így kiváló ajándék lehet a rumkülönlegességek kedvelőinek.

Még több Hampden rum


4.
Gin Opihr Oriental Spiced London Dry (0,7 l, 40%) + 1 pohárral – Ízjegyek Délkelet-Ázsiából Angliáig
Az Opihr gint 2013 óta gyártják, és már nagy hírnevet szerzett magának, a róla kialakult jó véleményeknek köszönhetően. Alapvetően orientális ihletésű gin, így nagy utazást tehetünk vele Délkelet-Ázsiából egészen Angliáig, csakúgy, mint hajdanán a fűszerkereskedők. Érezhetjük benne a kis malajziai szigetről, Malaccáról származó kubebaborsot, és az indiai Keralából beszerzett Tellicherry fekete borsot is, amelyet a legnemesebb borsnak mondanak (a királyok fűszere, vagy „Fekete Arany” néven is ismert). Törökországból kiváló minőségű köményt, Velencéből borókát, Marokkóból koriandert, Spanyolországból pedig narancsot szereznek be, hogy aztán Anglia legrégibb, működő lepárlójában elkészítsék az utazás eszenciáját, az Opihr gint.Intenzív, egészen egyedi fűszeresség jellemzi, amelyben a borsos, illetve citrusos aromák dominálnak. A 2015-ös Gin Masters versenyen aranyérmet nyert a szuper-prémium kategóriában. Most csodás ajándékkiszerelésben is elérhető egy szép kóstolópohárral.

 

5.
The Epicurean Ajándékcsomag (0,7 l, 46,2%) – egy hamisítatlan belended malt Lowlandről
A Douglas Laing nagysikerű Remarkable Regional Malts sorozatának The Epicurean kiadása a Lowland whiskyrégiót mutatja be, tehát egészen könnyed, virágos-füves ízvilágú, bármikor fogyasztható malátakeveréket tartogat. Hangulata így írható le röviden: a 30-as évek Glasgow-jában (a Lowland whisky régió központja) járunk, ahol az esti partyk ismert alakja egy elegáns úriember, aki a finom ételek-italokat tekintve igazi műértő hírében áll. A The Epicurean tehát az ő kedvelt itala, visszatérő választása, hisz kellőképpen kifinomult, simulékony karaktere tökéletes társ egy jó beszélgetéshez.A 2016-os év Brand Innovator címét elnyert (Icons of Whisky) Douglas Laing egészen egyedi dizájnnal jelenteti meg italait, különösen igaz ez erre az italra. Most két logózott poharat is csomagoltak az ünnepi szetthez.

Még több Douglas Laing whisky


6
Glengoyne 12 éves Ajándékcsomag pohárral (0,7 l, 43%) - Worth the Wait
Az Ian Macleod független, családi kézben lévő palackozó által tulajdonolt lepárló a skót alföld és felföld határán fekszik, gyönyörű környezetben. A Skócia legszebbjei közé tartozó üzem látogatóközpontja népszerű turisztikai célpont, évente 40 ezren is megfordulnak itt, és vesznek részt a hordókóstolással egybekötött whiskytúrákon.
A Glengoyne 12 évesét Citromhéj, tejkaramellás alma és leheletnyi kókuszjegyek jellemzik leginkább. A gondosan válogatott sherryhordókban történő érlelés, Nem véletlenül választotta a Glengoyne a Worth the Wait (azaz megéri várni) kifejezést jelszavának. Skócia leglassabb lepárlási folyamata megy itt végbe, így ennek és a tőzegmentes árpának köszönhetően egy egészen gazdag és jellegzetesen tiszta whisky születik. Megkérdőjelezhetetlen, elegáns ajándék.

A Glengoyne megújulásáról
Az idén a lassú, tradicionális módszereiről ismert highlandi Glengoyne is - a többi márka mellett BenRiach, Banromach - bejelentette arculatváltását. Fő eleme a 100%-ban újrahasznosítható csomagolás a fenntarthatóság jegyében, amelyet helyből, Skóciából szereznek be. A márka száműzte az összes műanyagot, fémet és mágnest is a csomagolásáról. Az új arculatban a védjegyükké vált vadludas logó is új formát kapott. Az alapsori maltok – a változatlan 10, 12, 18 és 21 éves, valamint a hordóerős kiadás 8. tagja az új arculattal hamarosan boltjainkban és webshopunkon is megtalálhatóak lesznek. Reméljük, a Glengoyne-kedvelőknek friss élményt jelent majd!

Még több Glengoyne whisky
 

7.
Kilchoman Machir Bay Tumbler Pack (0,7 l, 46%) - Islay egyetlen farmlepárló: single farm - single malr whisky
Az Islay sziget legszebb partszakaszáról elnevezett italt különböző korú (10 év alatti), bourbon- és sherryhordóban érlelt whiskykből alkották.
A kitűnően sikerült, kerek, krémes whisky nagyon kellemes füstös aromákkal bír. A minden évben kiadásra kerülő Machir Bay által nyomon követhetjük, hogy fejlődik ez a fiatal malt az évek múlásával. Islay-rajongóknak különösen ajánljuk! A 2015-ös Spirits Business Whisky Masters versenyen a legjobb lett kategóriájában (Islay maltok 12 év alatt). E szépreményű Islay szigeti malt most két, logózott tumbler-pohárral.

Még több Kilchoman whisky
 

ÖSSZES AJÁNDÉKCSOMAG A WHISKYNETNÉL