Skót whisky | Blog | Rum | Gin

7 italtipp, amivel bevágódhatsz a nyári garden partyn

Magunk mögött hagyva a vírusos időszakot, most már bátran szervezhetünk kerti partykat. Erre csábít a jó idő is. Mutatjuk tippjeink, amivel sikert arathatsz a baráti társaságban.

A garden partyk elengedhetetlen „kelléke” egy-egy jóféle ital, ami egyrészt feldobja a parti hangulatát, másrészt egy minőségi ital mellett tartalmas beszélgetéseket is folytathatunk a kellemes nyárestében. Változatos ajánlataink azért is meggyőzőek, mert a cégnél dolgozó kollégák is előszeretettel nyúlnak az alábbi italokhoz, ha partyt rendeznek

 

Íme, 7 italtippünk a sikeres garden partykhoz.

Minőségi italok a sikeres garden partyhoz


 1.

Gin Nginious! Blended (0,5 l, 45%) – "Best Swiss Gin"

Az Nginious! egy svájci ginmárka. Ez gin 18-féle növényből készült, és méltóképpen képviseli a svájci minőséget.

Kellemesen finom gyógynövényes jegyei, frissessége, üdesége és tisztasága igen meggyőzőek. Nem csoda, hogy 2018-ban a Swiss Spirits Award megmérettetésen elnyerte a "Best Swiss Gin", azaz a legkiválóbb svájci gin díjat.

Az nginious! gyártásakor a növényeket különböző csoportokba válogatják, és szeparáltan párolják le kis tételekben, majd csak ezután keverik össze. Az nginious! Blended esetében a 18-féle hozzávalóból négy csoportot alkotnak: gyümölcsök, citrusok, gyógynövények és gyökérféleségek. Ez lehetővé teszi, hogy a fő ízvonalat adó növényt kiemeljék, az összhatást pedig harmonikusabba tegyék.

 

Tonikjavaslat: J.Gasco cseresznyés tonik

J. Gasco cseresznyés tonic

 

2.

Gin Nikka Coffey (0,7 l, 47%) - Citrusbomba a palackban

Ha már ginekről beszélünk, nem hagyhatjuk ki a japánok kiváló italát, a Nikka Coffey gint, amihez gyorsan hozzátesszük, hogy semmi köze a kávéhoz. A Nikka gint a tradicionális gin-fűszerek mellett (boróka, koriander, angyalgyökér, citrom stb.) a Japánban honos citrusok (Yuzu, Kabosu, Amanatsu, Shikuwasa) és alma keveréke teszi egészen egyedivé a piacon. Sansho bors pikáns, keleti fűszerességet kölcsönöz ennek az italnak, amely magában fogyasztva is nagyszerű, de koktélok formájában még inkább ellenállhatatlan.

Tonikjavaslat: J.Gasco cseresznyés tonik
 

3.

Ginlikőrök - Színesek, illatosak és nagyon finomak

Még maradjunk egy kicsit a gineknél, vagyis inkább a ginlikőröknél, amelyek egyre népszerűbbek és közkedveltek hazánkban is. Számos ízvilágban megtalálhatók és egy tonikkal hihetetlen klassz kombót nyújtanak. Az Edinburgh ginlikőrjei között megtaláljuk a bodzásat, a gránátalmásat, a rebarbarásat és más változatos ízeket is. Jó mutatnak long drinkekben, koktélokban, de telitalálat tonikokkal is.

Tonikjavaslat: J.Gasco cseresznyés tonik
 

4.

Arran 10 éves - Egy nagyon szerethető single malt az Arrantól

Egy nyáresti partyn is kifejezetten jóleshet néhány dram hamisítatlan skót whisky. A negyedszázada működő közkedvelt Arran 2 éve egy dizájnváltáson is átesett, ami külön jót tett a márkának.  Az Arran alapsorának fő zászlóshajó a 10 éves kiadás, amely szintén új köntöst kapott, azonban beltartalma változatlan maradt. Ugyanazzal a könnyed, citrusos, friss stílussal hódít, mint annak előtte. Így, aki egy kellemes bulin szívesen fogyaszt skót single maltot, ezt a palackozást meleg szívvel ajánljuk.


5.

Vodka Nikka Coffey (0,7 l 40%) – A japán minőség és tisztaság fúziója

A híres Nikka cég Coffey-féle oszlopüstjein egészen sima párlatokat lehet előállítani. A szabadalmaztató Aenas Coffey-ról elnevezett üstben többféle gabonából készült cefrét főznek le, amely aztán sokszoros desztillációs folyamaton megy keresztül, így egy egészen sima, kerek alkoholt lehet nyerni. A Nikka vodka kukorica és árpa keverékéből készül, amelyet csak később kevernek össze. a Nikka vodkát végül nyírfaszénen szűrik át a hibátlan egyensúly és a bársonyos textúra érdekben. Mind önmagában, mind pedig koktélok alapanyagaként megtapasztalhatjuk a japán minőséget.

 

6.

Rum Plantation Barbados 5 éves (0,7 l, 40%) - Egy dupla érlelésű komplex rum Barbadosról

A rumok sokak kedvence, és szerencsére ma már hazánkban is rengeteg típusú rumot lehet beszerezni. A rum azért is „hálás” ital, mert a jó minőségű rum magában is nagy élvezeti értéket nyújt, de különböző long drinkek, koktélok elengedhetetlen összetevőjeként is elsőrangú szerepet vívtak ki maguknak.

Ez az 5 évig érlelt rum Barbadosról származik. Az a különlegessége, hogy először a „születési” helyén 3-4 évre bourbonhordókba tettek érlelődni, majd átszállították Franciaországba, ahol a Ferrand konyakháznál még utóérleltek 1-2 évig kisméretű konyakoshordóban. Így a dupla érlelés és a hordók változatos ízjegyekkel ajándékozták meg ezt friss gyümölcsös, vaníliás minőségi rumot.

 

7.

Sörök – Nyári sörörömök

Kár is lenne tagadni, hogy a nyári partik elengedhetetlen velejárója az optimális hőmérsékletre behűtött SÖR! Szerencsére jó sörökben mi sem szenvedünk hiányt. És sörkínálatunk folyamatosan bővül.  Nálunk a Fehér Nyúl sem olyan ritka, mint a fehér holló...

 

Vendéglátóként vagy vendégként is könnyen feldobhatod a partyt.


Kellemes partykat a nyárra!