Blog | Gin

6 kiváló ár-érték arányú, hűsítő gin nyárutóra

Szerencsére hazánkat is elkapta a „ginőrület”, egyre többen keresik a minőségi, jó gineket. Most összeszedtünk hat olyan palackozást, amelyet bátran ajánlunk számotokra.

 

Edinburgh Christmas gin (0,7L / 43%)

(Kedvezményesen megvásárolható 2022. augusztus 30-ig.)

Egy kiváló gin Skóciából. Ne is keress tovább, ha egy hűsító gin&tonicot készítenél magadnak vagy vendégeid számára. Most akcióban. A tömjén és mirha mellett az édes narancs és a fahéj, szerecsendió jellemzi az italt.

 

Gin Brecon Botanicals (0,7l, 43%)

A Brecon Botanicals egy kiváló minőségű desztillált gin, amely készítéséhez a legjobb tiszta gabonaszeszt, a világ négy sarkából származó növényi alapanyagokat és a Brecon Beacons Nemzeti Park vizét használják. Ropogós, tiszta és kivételesen sima, a Penderyn saját receptje alapján. Vétek lenne kihagyni.

 

Citadelle gin (0,7L / 44%)

A Citadelle gint a 80-as évek vége óta gyártják. Nevét a 18. században, Dunkerque városában épült, Francia Királyi Lepárlóról kapta. A dekoratív üveg palackján feltűnik mind a 19 fűszernövény fotója, amellyel e nagyszerű gint ízesítik. Ebben a kifinomult ginben a borókás ízek mellett szépen megjelennek a friss virágos ízaromák is.  

 

Ben Lomond  gin (0,7l, 43%)  

Ez a palack az ékes bizonyítéka annak, hogy a Loch Lomond nemcsak kiváló whiskyket képes gyártani, hanem jó minőségű gint is. A Ben Lomond gint egyértelműen Skócia ihlette. A Ben Lomond hegy és a Loch Lomond lepárló környékéről - Loch Lomond &The Trossachs Nemzeti Park - származik például a ginhez felhasznált berkenye is, amely meghatározó ízt ad az italnak. A másik fontos összetevő a hanga, amelynek aromái szintén szépen visszaköszönnek ebben a kifinomult ginben.

 

Langley’s London Dry gin (0,7l, 41,7%)  

A Langley lepárló több mint száz éve ontja magából a jobbnál jobb italokat, A London dry típusó gin is közéjük tartozik., amelyet jó szívvel ajánlunk longdrinkekbe, koktélokba. Ezt a gint egyszer desztillálják hagyományos réz lepárlóüstben, így íze tökéletes egyensúlyt mutat a karakteresség és a simaság között. Ha gin&tonikra vágysz, a palack hátsó címkéjén megtalálod a kifejezetten ehhez a ginhez ajánlott receptúrát.

 

Drumshanbo Gunpowder gin (0,5l, 43%)

Ehhez a kézműves ginhez a 12 növényi alapanyagot a lepárlómester, PJ Rigney választotta ki saját utazásai során, azok termőhelyén kóstolta meg őket. Ezek között a legkülönlegesebb a kínai gunpowder teanövény. Ez egy zöld tea, amelynek íze merész és élénk, enyhén fűszeres frissességgel rendelkezik. Izgalmassá teszi ezt az ír gint.

Az üveg címkéjén látható lény a "jackalope" egy legenda szerint a nyúl és az antilop kereszteződéséből született, és rendszeresen feltűnik Drumshanbo faluja körül viharok idején, és ilyenkor a villámok fényénél egy-egy pillanatra láthatóvá válik. Ez a furcsa „szerzet” jól szimbolizálja az üveg tartalmának különös botanikai házasítását, egyedi ízvilágát.