Blog | Gin

Ezt a 4 hűsítő ginkoktélt egész nyáron szívesen kortyolnánk!

Ezek a ginkoktélok kiváló frissítők, így kortyolgatásuk közben olyan érzésed támadhat, minta a kedvenc fagyidat nyalogatnád egy forró nyári napon. Mindegyik tuti találat lehet egy izzasztó nap zárásaként.

Jeges Gin & eper Daiquiri

A friss eper a nyár egyik slágerterméke, amit könnyű beszerezni, hiszen hazánkban is bőségesen terem.  

Ha klasszikus rumos koktélt keresel egy finom csavarral, próbáld ki helyette ezt a gines daiquirit. Ez lényegében egy alkoholos, jeges frissítő, csábítóan finom, és mindössze három hozzávalóból áll, így pillanatok alatt elkészítheted. Nyári BBQ, kerti parti, esküvői parti, vagy csak egy spontán összejövetel? Hidd el, ezzel nagy sikered lesz. Ez az egyszerű ginkoktél minden ginrajongó álmát valóra váltja!

Összetevők:

250 g eper
100 g zúzott jég, plusz még több, ha sűrűbb turmixot szeretnél
50 ml gin 
Fél lime leve

Elkészítés:

Az összes összetevőt keverd össze egy turmixgépben, és pürésítsd le. Ha édesebb italt szeretnél, adhatsz hozzá 15 ml egyszerű cukorszirupot a turmixolás előtt, de az eper édességének általában elegendőnek kell lennie. Öntsd egy mutatós pohárba, és töltsd fel még több zúzott jéggel. Díszítsd egy eperrel és egy szelet lime-mal.

Ginjavaslatok: Canaima, Gin Mare, Citadelle, Edinburgh gin


 

Jeges Coconut Crush

Trópusi jeges koktélra vágy? Akkor ez a Coconut Crush számodra telitalálat! Kókusztej, lime-lé és gin van benne, csábtóan krémes és könnyű.
Akár olyan szerencsés vagy, hogy a nyári vakációdat a tengerparton töltöd, vagy csak itthon álmodozol a türkizkék vízről, ez a finom koktél gondolatban biztosan elrepít egy trópusi szigetre.

Összetevők:

50 ml gin
50 ml teljes zsírtartalmú kókusztej
20 ml frissen facsart citrom- vagy lime-lé
20 ml cukorszirup
Tonic, az ital feltöltéséhez
Lime-szelet a díszítéshez

Elkészítés:

A gint, a kókusztejet, a lime levét, a cukorszirupot és a jeget keverd össze egy turmixgépben, majd öntsd az egészet egy hűtött pohárba. Egy bárkanál segítségével keverd meg, töltsd fel tonikkal és díszítsd egy lime-szelettel.

 

Frosé Gin Cocktail

Ha szereted a rozét nyáron, de nem tudsz meglenni gin nélkül, ezzel a csábító szépséggel két legyet ütsz egy csapásra…ráadásul egyáltalán nem túl édes.

Összetevők:

90 ml rozé pezsgő vagy habzóbor
50ml gin 
20ml bodzavirágszirup vagy bodzalikőr
20ml friss citromlé
6 db közepes méretű eper, felnegyedelve

Elkészítés:

Tegyük bele az összes hozzávalót egy turmixgépbe a jéggel együtt, és turmixoljuk össze, amíg a jég összetörik. Ezt követően öntsük az egészet egy kiválasztott pohárba, és díszítsük eperrel. És már fogyaszthatjuk is!

 

Gin-a-colada

Ez a csodás Gin-a-colada tele van lédús, pikáns és édes jegyekkel. Vétek lenne kihagyni, ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető.

Összetevők:

50 ml gin
25 ml kókusz és/vagy mangó szirup
50 ml ananászlé
Egy friss lime kifacsart leve (nem kötelező)

Elkészítés:

Öntsd az összes hozzávalót egy koktélshakerbe, töltsd meg jéggel és rázd össze, majd szűrd át egy koktélos pohárba. Ha inkább turmixolnád, akkor azt is választhatod.