Blog

10 kiváló party-ital - Ready to Drink

Feldobnád a bulit egy „gyors” itallal? Ezeket válaszd!

Szeretnéd feldobni a bulit egy olyan itallal, amivel nem kell sokat bíbelődni, és már fogyaszthatja is a társaság? Erre „találták ki” a Ready to Drink italokat.

Íme, bemutatunk néhány olyan ital, amit már a palackban „készen van”, csupán behűtve ki kell öntened vagy a pohárba jégre, és már fogyaszthatod is. Feldobja a bulikat…

Nuvo L'Esprit de Paris (0,7l, 15%)  

2022. május 31-ig akcióban

A Nuvo a világ első pezsgőlikőrje, amely ötvözi a prémium francia vodkát, a finom habzóbort és a gyümölcsök ízét egy élénk rózsaszínű termékben. A felhasznált vodka háromszoros lepárlású, a habzóbor Chardonnay és Pinot Noir keverékéből készült. Ízletes kísérője bármely ünnepi pillanatnak, jégre töltve remek frissítő, és jó gyümölcsös alternatíva koktélok készítéséhez.

Edinburgh Rhubarb & Ginger Gin Liqueur (0,5 l, 20%)

2022. május 31-ig akcióban

Gyömbérrel és rebarbarával „megbolondított” ginlikőr, amelynek alapja az Edinburgh gin. Pikáns, jó egyensúlyban lévő ital, a gyömbér csípőssége nem szalad túl, nagyon könnyen itatja magát, éppen ezért érdemes vele vigyázni, noha az alkoholfok nem túl magas, de az önfeledt partylikőrözés veszélyes, ha nem vigyázunk vele,

 

Bellini SeiBellissimi díszdobozban (0,75l, 5,7%)

2022. május 31-ig akcióban

Az egyik leghíresebb pezsgőkoktél a Bellini, amit 1948 nyarán alkottak meg a velencei Harry’s bárban, amely közvetlenül a Canale Grande mellett található. Olyan ikonikus törzsvendégei jártak ide, mint Humphrey Bogart, Truman Capote és Ernest Hemingway. A koktél egyedülálló színe nagyon hasonlít Giovanni Bellini 15. századi velencei művész híres festményén megjelenő egyik szent tógájára, innen származik a névválasztás ötlete.

Ezzel a koktéllal van a legkevesebb dolgunk, ugyanis ez már kész is van. Annyi dolgunk van csupán, hogy le kell hűteni, és egy tetszetős koktélospohárba felszolgálni. Elképesztően finom, hihetetlenül itatja magát… Egy különleges olasz projekt első terméke a BelliNi. A természetes, Trentino Alto Adige őszibarackpépet fehér Moscato-val kombinálják.

 

Hybou Chilleur Negroni koktél (0,7l, 30,5%)

2022 május 31-ig akcióban

A klasszikus Negroni koktélt kissé megcsavarva, gin helyett egy nyugat-indiai agricole rummal készítették el. Ehhez ananászt és kókuszt adnak, hogy trópusi jegyekkel színesítsék a receptet. Keserű édesség, amely az egyik nagy klasszikust összeköti a minimalista tiki kultúrával. Jól lehűtve, jégre töltve ajánljuk. Egy darab ananásszal díszítve pillanatok alatt igazi koktélhangulatot varázsolhatunk otthonunkba.

 

Lanique Spirit Of Rose (0,7 l,  39%) 

A Lanique párlat a rózsa igazi esszenciáját hordozza magában. Több, mint 200 éve élvezik ezt az italt az európai arisztokráciában királyok, királynők és császárok. A Porosz Királyság területéről terjedt el az európai arisztokrácia körében először az Osztrák Császárság, a Magyar Királyság és később a Két Szicília Királyságában. A 19. század elején is kedvelt maradt az uralkodói és a felső osztályban. Népszerűsége a „boldog húszas években” is folytatódott, amikor is a Lanique-t a grandiózus art deco hotelekben és bárokban fogyasztották előszeretettel, azonban a háború hatása a kereskedelmi útvonalakra a rózsaszirmok útját is megpecsételte. Közel 70 évet kellett várni, hogy néhány elhivatott, modernkori kézműves újra felfedezze az eredeti receptet és elindítsa a Lanique-ot hódító útjára, ezúttal az Egyesült Királyságból. A Lanique fő alkotórésze a Közel-Keletről származó rózsaszirom, amelynek értékes olaját gőzdesztillációval nyerik ki. Ehhez adagolnak szépen lassan finom, semleges gabonapárlatokat, valamint cukrot. Így nyeri el végső karakterét ez az igazán királyi ital. Kiváló koktélok készülnek belőle, de tonikkal, szénsavas italokkal is népszerű ital.

Apéritif by Nginious! (0,7 l, 21%)

Az Apéritif egy igen különleges és érdekes terméke a svájci ginmárkának. A fehérbort ginnel erősítik, majd gyógynövények, orvosi kálmosgyökér, citrom- és narancshéj kerül a keverékhez. Ezek után gyógynövény és citrusos-rozmaringos párlat is kerül bele, mielőtt végül akácmézzel édesítenék és lágyítanák. Nem mindennapi keverék. Javasoljuk hidegen fogyasztani, esetleg 1-2 jégkockával!

Ngroni! by Nginious! Likőr (0,5 l, 30%)

A klasszikus Negroni koktél interpretációja a svájci Nginious! cég jóvoltából. A népszerű Negroni újragondolásához piedmonti vermutot használtak (amelyet barolo hordókban érleltek). Ezt a blended ginjükkel házasították és egy régi, torinói recept alapján készült svájci keserűvel is megbolondították. Javasoljuk jól behűtve vagy jégre töltve fogyasztani! Aki a Negronit szereti, annak bizony be fog jönni. Alkoholtartalma 30%-os.

Hybou Dandy Manhattan koktél (0,7l, 30,5%)

A Hybou a francia Dugas cég italmárkája, amely számos szeszes ital mellett egy koktélmárkacsaládot is megalkotott. A sorozatban számos közkedvelt koktélt kínálnak saját elképzeléseik szerint kissé újraértelmezve. A klasszikus Manhattan ínycsiklandóbb és fűszeresebb értelmezése ez az üvegbe zárt kész koktél. Aromás erejét a bourbon, a skót whisky, és az AOC calvados keveréke biztosítja, amit egy gyömbéres szirup egészít ki.  Étkezés utánra ajánljuk. Jégre töltve, egy szelet naranccsal díszítve pillanatok alatt igazi koktélhangulatot varázsolhatunk otthonunkba.

Southern Comfort Original (0,7 l, 35%)

Egy kiváló whiskey-likőr. Az alapító M. W. Heron 1874-es receptje inspirálta a készítőket. A whiskey aromái mellett gyümölcsök és fűszerek gazdag ízkavalkádjával merülhetünk el a valódi New Orleans-i hangulatban! Kiváló frissítő italokhoz is, a kellemes nyári esték remek kísérője lehet. Ízleld meg te is!
 

Tubi 60 (0,77l, 40%)

A Tubi 60 egy gyógynövényes likőr, amelyet Izraelben készítenek 2012 óta és rendkívül népszerű a helyiek körében. A kezdetek óta egy testvérpár, Hilal és Yanai Tubi készíti. A termék kifejlesztésében tudósok, élelmiszeripari szakértők és botanikusok is részt vettek. Könnyű, ízletes likőr, amely koktélokhoz is kiváló és jól működik tonikokkal, soft drinkekkel. Citrusok, gyógynövények, fűszerek és virágok - ez a Tubi, az alkoholok svájci bicskája.