Skót lepárlók

BENRINNES

Kiejtés:               {ben-RIN-nes} Régió:                 Speyside Alapítva:             1826 Tulajdonos:        Diageo

 

 

A lepárló gyönyörû környezetben, a névadó hegy, a Ben Rinnes lábánál fekszik. 1826 óta tartó mûködése során az üzem több alkalommal is megújult. Mûködése legelején kényszerû okokból. 1829-ben ugyanis, a lepárlók esetében jóval nagyobb veszélyt jelentő tûzvésszel szemben, a Benrinnes épületeit egy pusztító áradás miatt kellett újjáépíteni. A legutóbbi átalakítás 1955-ben történt, amelynek eredményeképpen azóta, a Springbankhez hasonlóan, speciális, két és félszeres lepárlási eljárással készítik a whiskyt. További érdekesség, hogy a párlatot hagyományos módon, hosszan kígyózó csövek segítségével hûtik le, ezzel segítve a kondenzációt.

 

A Benrinnes italának oroszlánrésze olyan kevert whiskykbe vándorol, mint a J&B, Johnnie Walker , vagy a kevésbé ismert A&A Crawford. Single maltként meglehetősen ritka, a Diageo Flora & Fauna sorozatában megjelent 15 évesén kívül független palackozók kiadásában érhető el.

Termékek:

Benrinnes