Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 515-1515
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
BenRiach 22 éves Dark Rum Finish (0,7 l, 46%)

BenRiach 22 éves Dark Rum Finish (0,7 l, 46%)

Internetes ár:
51.990 Ft (40.937 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A rumoshordó visszatér a BenRiach választékba.
Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Szállítás: 2019. július 26.
Szállítási díj: Ingyenes

Bizonyára többen is emlékeznek rá, hogy a BenRiach lepárlónál két sorozat is volt, amelyben háromféle hordós utóérleléssel jelent meg ugyanazon korú whisky: az egyik 12 éves füstöset, a másik 15 éves tőzegmenteset tartalmazott. A finiseléshez a Pedro Ximenez sherry-, illetve a Tawny Port hordón kívül használt rumoshordót is alkalmaztak a népszerű sorozatokban. Mindez nem tűnt el nyomtalanul, hisz nemrég újabb rumos finisű malt jelent meg, immáron 22 évnyi érlelési idővel, amelyet az alap, amerikai bourbonhordós érlelést követően néhány hónapig Jamaicáról származó hordókban pihentettek. Ez idő alatt érett gyümölcsös (csonthéjas), vaníliás, gyömbéres és mandarinhéjas hatásokkal lett gazdagabb ez a nagyszerű single malt whisky.

Gyártó BenRiach
Palackozó BenRiach
Palackozás éve 2017
Érlelési idő (év) 22
Ürtartalom 0.7l
Alkoholtartalom 46 % vol
Hordóserősség NEM
Hordó típus Bourbon/rum
Hordó szám A lepalackozott hordó(k) egyedi azonosítószáma, ha a palackozó nyilvánosságra hozta.
Illat Vaníliaszirup, párolt körte, édes árpaőrlemény, amelynek nagyszerű ellenpólusa a tölgyes fűszerekből, kandírozott héjakból összeálló, melengető kavalkád.
Íz Érett ringlószilva, nektarin, vanília, gyömbér, mandarinhéj, valamint vadvirágok mézes hatásai és főtt árpa is megfigyelhető.
Lecsengés Hosszú, ahogy az a BenRiach maltoknál lenni szokott. A barnacukor és a melengető tölgyes fűszerek (a rumoshordó hatásaként) tökéletes egyensúlyban állnak a Benriach-ház klasszikus árpás-gyümölcsös stílusával.
Egyensúly -
Egyéb jellemző Szín: Világos arany.