Benedek Pince Epreskert Dűlő Sauvignon Blanc 2019 (0,75 l, 13,5%)

NINCS KÉSZLETEN
2 490 Ft

Benedek Pince Epreskert Dűlő Sauvignon Blanc 2019 (0,75 l, 13,5%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN
Kifejezetten intenzív őszibarackos, nektarinos illatú bor, csalános és vágott füves aromákkal. A finom seprős erjesztésnek köszönhetően meglehetősen telt, krémes, tökéletes egyensúlyban a savakkal.
Tovább olvasom

Benedek Pince Epreskert Dűlő Sauvignon Blanc 2019 (0,75 l, 13,5%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN

Online bruttó ár

2 490 Ft
3 321 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.

Bolti ár

GoodSpirit shopban
2 590 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
13.5 %
Palackozó
BENEDEK PINCE
Gyártó
BENEDEK PINCE
Brand
Benedek Pince
Italkategória
Bor
Régió
Magyarország
Szín
Fehér
Jelleg
Száraz
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
13.5 %
Palackozó
BENEDEK PINCE
Gyártó
BENEDEK PINCE
Brand
Benedek Pince
Italkategória
Bor
Régió
Magyarország
Szín
Fehér
Jelleg
Száraz

Leírás

A Benedek család által jelenleg is használt pincét a Ludányi nagyszülők építették, ezen ági örökség. Amikor a szülők, Lídia és János, átvették Lídia szüleitől, közel másfél hektárnyi területtel rendelkezett, amely mára 16-17 hektárrá duzzadt fel. Területeik Gyöngyöstarján határában voltak megtalálhatók: a Bérci dűlő (0,6 ha), a Rétföld (0,6 ha) és a Gereg dűlő (0,3 ha) alkották tulajdonukat. A téeszes időkben sok szőlőt telepítettek, amikor is a Rizlingszilváni 0,75 ha, a Saszla 0,15 ha, a Zöldveltelíni 0,3 ha, a Tramini 0,2 ha, míg a Cserszegi fűszeres 0,1 ha területet tudhatott magáénak.
Mivel család látott fantáziát a mezőgazdaságban, a téeszes idők után újratelepítésekbe fogtak. Elsődleges céljuk ezzel a profittermelés volt, hiszen akkor és jelenleg is Jánoséknak hobbi volt a szőlészkedés, borászkodás, kiegészítésként azonban mindig is sokat jelentett a boreladásból befolyó jövedelem. Ráadásul mára kialakult az a vágyuk, hogy teljesen gyermekeikre, Péterre és Balázsra hagyományozzák egyszer ezt a szakmát és a befektetéseiket.
Bár a telepítések után a folytatás véletlenszerűen alakult, nagyon sok folyamatot tudatosan átgondoltak. Látták, hogy a gasztronómiai szektor vevő boraikra, így egyértelműen szerették volna ezt a vonalat erősíteni.

A pince életében 1998-ban következett be fordulópont, amikor is szőlőtőkék telepítése egyre nagyobb méreteket kezdett ölteni. És csak két év telt el, mire termőre is fordultak, a színen pedig ekkor jelent meg Péter, aki egyre több tudást szívott magába a Corvinus Egyetemen, illetve túllépve a hazai oktatás kereteit, a kaliforniai gyakorlata után új nézetekkel, határozott elképzelésekkel vágott bele a munkába.
Közben Balázs is egyre nagyobbá cseperedett, akin már korán látszott, nem csak hogy ért a mezőgazdasági munkákhoz, szereti is azt csinálni. Így Péter szakmai tudására támaszkodva dolgozik együtt a család, amiben jól megférnek, sőt, támogatást nyernek az újító gondolatok is, egységben a hagyományos gondolkodással.


Kifejezetten intenzív őszibarackos, nektarinos illatú bor, csalános és vágott füves aromákkal. A finom seprős erjesztésnek köszönhetően meglehetősen telt, krémes, tökéletes egyensúlyban a savakkal. Bodza, licsi, sok-sok őszibarack és persze a zöld jegyek.

A Benedek család által jelenleg is használt pincét a Ludányi nagyszülők építették, ezen ági örökség. Amikor a szülők, Lídia és János, átvették Lídia szüleitől, közel másfél hektárnyi területtel rendelkezett, amely mára 16-17 hektárrá duzzadt fel. Területeik Gyöngyöstarján határában voltak megtalálhatók: a Bérci dűlő (0,6 ha), a Rétföld (0,6 ha) és a Gereg dűlő (0,3 ha) alkották tulajdonukat. A téeszes időkben sok szőlőt telepítettek, amikor is a Rizlingszilváni 0,75 ha, a Saszla 0,15 ha, a Zöldveltelíni 0,3 ha, a Tramini 0,2 ha, míg a Cserszegi fűszeres 0,1 ha területet tudhatott magáénak.
Mivel család látott fantáziát a mezőgazdaságban, a téeszes idők után újratelepítésekbe fogtak. Elsődleges céljuk ezzel a profittermelés volt, hiszen akkor és jelenleg is Jánoséknak hobbi volt a szőlészkedés, borászkodás, kiegészítésként azonban mindig is sokat jelentett a boreladásból befolyó jövedelem. Ráadásul mára kialakult az a vágyuk, hogy teljesen gyermekeikre, Péterre és Balázsra hagyományozzák egyszer ezt a szakmát és a befektetéseiket.
Bár a telepítések után a folytatás véletlenszerűen alakult, nagyon sok folyamatot tudatosan átgondoltak. Látták, hogy a gasztronómiai szektor vevő boraikra, így egyértelműen szerették volna ezt a vonalat erősíteni.

A pince életében 1998-ban következett be fordulópont, amikor is szőlőtőkék telepítése egyre nagyobb méreteket kezdett ölteni. És csak két év telt el, mire termőre is fordultak, a színen pedig ekkor jelent meg Péter, aki egyre több tudást szívott magába a Corvinus Egyetemen, illetve túllépve a hazai oktatás kereteit, a kaliforniai gyakorlata után új nézetekkel, határozott elképzelésekkel vágott bele a munkába.
Közben Balázs is egyre nagyobbá cseperedett, akin már korán látszott, nem csak hogy ért a mezőgazdasági munkákhoz, szereti is azt csinálni. Így Péter szakmai tudására támaszkodva dolgozik együtt a család, amiben jól megférnek, sőt, támogatást nyernek az újító gondolatok is, egységben a hagyományos gondolkodással.


Kifejezetten intenzív őszibarackos, nektarinos illatú bor, csalános és vágott füves aromákkal. A finom seprős erjesztésnek köszönhetően meglehetősen telt, krémes, tökéletes egyensúlyban a savakkal. Bodza, licsi, sok-sok őszibarack és persze a zöld jegyek.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.