Békési Single Barrel 12 éves (0,7 l, 43%)
GoodSpirit Shop bolti ár | 8490 Ft |
A Békési elsőként készített magyar whiskyt, ami immár több éve van jelen a piacon | |
|
|
Elérhetőség: | Több, mint 6 db raktáron |
Átlagos értékelés: |
![]() |
Leírás és Paraméterek
A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon debütált a nagyközönség előtt a Békési Pálinka Manufaktúra whiskyje. A nedűt tizenkét éven át érlelték különleges fahordókban a megye névadó településén. Annak idején, az érlelés megkezdésekor gondoltak a jövőre is, hiszen ma már a 24-es számú hordó tartalma kerül a palackokba, így a whisky továbbra is single barrel.
Palackozó | BÉKÉSI PÁLINKAFŐZDE |
Érlelési idő (év) | 12 |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Magyarország |
Lepárlás éve | 2002 |
Palackozás éve | 2014 |
Alkoholtartalom | 43 % vol |
Illat | - |
Íz | - |
Lecsengés | - |
Vélemények

35 értékelés





Írja meg véleményét!
Dr. Bedekovics László |

2021. 01. 02.
Laci |

2020. 12. 27.
Whiskynek nem nevezném, inkább pálinka fúziónak.
Nagyon karcos, erős szilvapalinka utóhatással.
Ezért az árért már jó whisky- lehet venni.
Jó próbálkozás, de messze meg a jótól
Nagyon karcos, erős szilvapalinka utóhatással.
Ezért az árért már jó whisky- lehet venni.
Jó próbálkozás, de messze meg a jótól
Benedek |

2020. 12. 06.
Adtam egy esèlyt neki hàtha, de nem ad visszatèrő vàsàrló kedvet....inkàbb pàlinkàs ,hiànyzó bàrmilyen whiskeys lecsengès nèlkül.
OPisti |

2020. 10. 20.
040-es hordóból származó ital igazán különleges, gyümölcsös számomra. Ittam már finomabb single malt-ot (ír),de nem gondolom,hogy azzal kell összehasonlítani. Mindenképp ajánlom!
Ruman Zoltán |

2020. 09. 11.
Szerintem nem hiba ha egy magyar whisky nem akar hasonlítani mondjuk egy scotch-ra. A skótok is jellemzően levetett bourbon-os hordókban érlelnek, hazánkban kézenfekvő megoldás a levetett boros-, vagy pálinkás-hordók felhasználása, és hát innentől lehet izgalmas az egész.
Az üveg megbontása után mindenképpen ajánlott egy kis szellőztetés, és utána előjönnek mindazok a pozitívumok amiket itt már mások is megírtak.
Annak ellenére hogy a füstösebb vonalat részesítem előnyben, visszatérő vendég a polcomon.
Az üveg megbontása után mindenképpen ajánlott egy kis szellőztetés, és utána előjönnek mindazok a pozitívumok amiket itt már mások is megírtak.
Annak ellenére hogy a füstösebb vonalat részesítem előnyben, visszatérő vendég a polcomon.
Bozó Ferenc |

2020. 06. 21.
Finom, nem whiskyfogyasztóknak is ízlik.
Singer Péter |

2020. 04. 17.
Karakteres izu, zamatu whisky. En nagyon megszerettem.
Vilmos |

2020. 04. 16.
01. Előttem annyi vélemény volt, hogy muszáj volt beruházni.
02. Nekem kifejezetten kellemes csalódás volt. 13-as hordó 353-as palack
03. Bátran ajánlom kevésbé whiskys embereknek.
Kicsit erős a boroshordó mondjuk úgy karakán ízt hozz, hiányoltam a füstösséget. Szerintem teljesen vállalható egy grilles házi összejövetel alatt tökéletesen társulhat a sültekhez. Nem mondanám, hogy el kell rontani kolával. Elképzelhetőnek tartom, hogy 1 éven belül vásárolok még belőle, ha lesz. S kíváncsian várom a folytatását.
02. Nekem kifejezetten kellemes csalódás volt. 13-as hordó 353-as palack
03. Bátran ajánlom kevésbé whiskys embereknek.
Kicsit erős a boroshordó mondjuk úgy karakán ízt hozz, hiányoltam a füstösséget. Szerintem teljesen vállalható egy grilles házi összejövetel alatt tökéletesen társulhat a sültekhez. Nem mondanám, hogy el kell rontani kolával. Elképzelhetőnek tartom, hogy 1 éven belül vásárolok még belőle, ha lesz. S kíváncsian várom a folytatását.
Ernő |

2020. 01. 21.
Brutális csalódás volt. Ha pálinkát akartam volna inni, akkor elmegy. De a whiskey ízvilágára cseppet sem emlékeztetett...
Csegedi Jozsef |

2019. 07. 08.
Érdekes ital. Elsöre nagyon törkölyös-grappás az íze. Többször, több alkalommal kell kóstolni ahhoz , hogy valami kezdjen történni. Ízében nagyon dominál a hordóválasztás.
Nem mennék el vele egy nagy nemzetközi versenyre, de tiszteletem a próbálkozásért. Le kell szögezni, hogy az igazán nagyok is tudnak ám melléfogni idönként és nem is kicsit.
Ezt az italt viszont sikernek kell elkönyvelni. Vannak próbálkozások a nagyoktól is tokajis hordóval, pl. Arran, Glenfarclas mint "limited edition" vagy " private cask ".
Egy gyárlátogatás az említetteknél megérné a befektetést ha az ember folytatni akarja ezt a vonalat. Esetleg elhívni pár hétre egy master distillert aki segítene megtalálni a helyes folytatást.
Talán esetleg inkább az ír whiskey világa felé kellene elindulni egy lágy, édeskés iránnyal.
Egy szó mint száz gratulálok a kezdeményezéshez. A négy pont nem az italnak van hanem azok munkájának akik mögötte vannak .
Nem mennék el vele egy nagy nemzetközi versenyre, de tiszteletem a próbálkozásért. Le kell szögezni, hogy az igazán nagyok is tudnak ám melléfogni idönként és nem is kicsit.
Ezt az italt viszont sikernek kell elkönyvelni. Vannak próbálkozások a nagyoktól is tokajis hordóval, pl. Arran, Glenfarclas mint "limited edition" vagy " private cask ".
Egy gyárlátogatás az említetteknél megérné a befektetést ha az ember folytatni akarja ezt a vonalat. Esetleg elhívni pár hétre egy master distillert aki segítene megtalálni a helyes folytatást.
Talán esetleg inkább az ír whiskey világa felé kellene elindulni egy lágy, édeskés iránnyal.
Egy szó mint száz gratulálok a kezdeményezéshez. A négy pont nem az italnak van hanem azok munkájának akik mögötte vannak .
Marton Ádám |

2019. 05. 11.
Szörnyű élmény volt :(
Nincs benne sok whiskyre emlékeztető dolog. Egy kifejezetten rossz törkölypálinkára emlékeztet.
Nincs benne sok whiskyre emlékeztető dolog. Egy kifejezetten rossz törkölypálinkára emlékeztet.
Matejka György |

2019. 02. 12.
ha nem Magyar lennék, biztos elvarázsolt volna a különleges ízvilág.
Így viszont sajnos egy whiskey-nek látszó pálinkát kaptam.
Félre ne értsétek, finom, ízletes ital, de számomra nem whisky.
Így viszont sajnos egy whiskey-nek látszó pálinkát kaptam.
Félre ne értsétek, finom, ízletes ital, de számomra nem whisky.
Jackson |

2018. 03. 27.
Ízre tökéletes, kiegyensúlyozott, de sajnos az én ízlésemnek a whiskey az valami más.
Vadasi László |

2017. 12. 02.
Borzalmasnak nem nevezném, inkább érdekesnek, de nagyon törkölyös íze van. (3-as hordó, és a pontszám is ennyi)
TG Gábor |

Igazolt vásárlás
2017. 11. 22.
Első belekóstolásnál nem értettem, de kívántam újra...újra. belekóstolni.
Bátran ki merem mondani harmónikus, jó, rengeteg aszalt gyümölcsös jegy, hosszú lecsengés, méltó a nagy italok közé kóstolni és betenni.
Bátran ajánlom, nem fogtok csalódni.
Bátran ki merem mondani harmónikus, jó, rengeteg aszalt gyümölcsös jegy, hosszú lecsengés, méltó a nagy italok közé kóstolni és betenni.
Bátran ajánlom, nem fogtok csalódni.
Giorgio_A |

2017. 11. 17.
Illat: elsőre egy "vékony" (nem füstös) whisky valami nem szokványossal. Másodikra előjönnek a szőlős, pálinkás jegyek. Minél többet szagolom annál szőlősebb.
Íz: nyomokban whisky, de nem az dominál. Valami fura hibrid ez amit sehogy nem tudok rossznak nevezni. Alkohol, szőlő, hordó és whisky-s jegyek. Törkölynek semmiképp nem nevezném, ez gyümölcsös, szőlős, de a fanyar törkölyös íz nélkül. Cask#004-et kóstoltam.
Van még mit javítani ha whisky-nek akarjuk hívni, de egy üde színfolt a megszokott palettán és egy bátor próbálozás. Várom a folytatást...
Íz: nyomokban whisky, de nem az dominál. Valami fura hibrid ez amit sehogy nem tudok rossznak nevezni. Alkohol, szőlő, hordó és whisky-s jegyek. Törkölynek semmiképp nem nevezném, ez gyümölcsös, szőlős, de a fanyar törkölyös íz nélkül. Cask#004-et kóstoltam.
Van még mit javítani ha whisky-nek akarjuk hívni, de egy üde színfolt a megszokott palettán és egy bátor próbálozás. Várom a folytatást...
Dávid |

2017. 10. 26.
Végigpróbáltam néhányat és a két szélsőséget is megtaláltam. Az egyik a 001-es hordóból származó volt, ízre rettenetes, színre is meglepően világos volt a többihez képest. Ezzel szöges ellentétben állt a 004-es hordóból származó üveg (személyes kedvencem), ami viszont színre, illatra, ízre kiváló volt. A többi, amit kóstoltam, valahol a kettő között helyezkedett el, de inkább a 4-es felé tendált.
Gyuri |

2017. 10. 12.
Elég szokatlan, a whisky íz nagyon a háttérben van talán a hordó vállaszás nem az igazi lehet hogy törköly volt előzőleg tárolva.Az üveg és a doboz nagyon szép.Ki kell próbálni van akinek ízlik van akinek nem.Van másik magyar az nekem sokkal jobb.
En Nevem |

2017. 09. 22.
Magyar, whisky-t szerető barátnak vettem, én is kosztoltam. Nagyon egyedi, ha nem tudtam volna, az íz alapján rögtön mondtam volna hogy magyar. Később vettem egyet magamnak is, elteszem emléknek az első magyar whiskyre. Az öt pont azért mert nagyon eredetire, emlékezetesre sikerült az íz.
Wau |

2017. 08. 17.
Szokatlan, de tulajdonképpen kellemes.
Miklós |

2017. 04. 26.
Az előzetesen olvasott vélemények alapján kicsit féltem attól ,hogy a whisky nem váltja be a hozzá fűzött reményeket . Szerencsére nagyon jó whisky . Nagyon jó illatú , ízű és lecsengésű ital. Aki a kommersz whiskyskolás élményt keresi az maradhat az olcsóbb italoknál. Whiskyt 50 évesen először kostolóknak is okozhat meglepetést... ők inkább maradjanak a pálinkánál!!! Azoknak ajánlom akik tisztelik a bele fektetett munkát és szeretik a komplex ízvilágot. Barrel No.:003 Bottle No.:1532
Vincze Gábor |

2017. 01. 02.
Hordós érlelésű törkölynek hibátlan. Whiskynek szokatlan.
Pátkai Péter |

2016. 08. 05.
Nekem nagyon tetszett/ízlett, én a dohányra asszociáltam illatában és ízében is. Hajrá!
Németh Gergely |

2016. 04. 20.
Valahol a borzalmas és az iható határán mozog. Elég sokat töprengtem, mi olyan furcsán rossz benne, de végül leesett: törkölypálinka ízű. Furcsán kellemetlenül édeskés és szőlős, guggolós pálinkára emlékeztetően alkoholos. Van benne egy kis füstösség, de nem tudnám megmondani róla, hogy ez whiskey.
Lehet ez majd egyszer jó, de nem mostanában - és akkor sem az én ízlésvilágom lesz.
Lehet ez majd egyszer jó, de nem mostanában - és akkor sem az én ízlésvilágom lesz.
Lovász Zoltán |

2016. 03. 23.
Mintha törkölyt innék, illatra és ízre is, némi édes felhanggal. Annak finom. De semmi whiskey-t nem érezni benne. Nem erre számítottam.
Sándor Római |

2016. 02. 24.
Az ital kitűnő lehet benne egy pici a hordó aromájából, de mind a négyen nagyon finomnak találtuk! Árban pedig tökéletes!
Tóth János |

Igazolt vásárlás
2015. 05. 15.
Az üveg egyedi formájú, egy másik whisky-nek sincs ilyen üvege. Színre szép mély sárga, szórt fénynél mintha zöldes lenne. Az illata egyértelműen zöld dió. Íze gyümölcsös, diós, fás. Kár hogy elfogyott az üveggel.
Sztankovics Krisztián |

2015. 04. 27.
Az illata tolakodó, leginkább "olajos"... autóalkatrész raktár jutott róla elsőre eszembe. Az íze kellemetlen, pálinka, édes fehérbor és whisky keveredik benne de nem előnyös módon. A dizájn jópofa, a törekvés is dicsérendő, de sajnos messze a legrosszabb whisky amit valaha ittam. Pedig szerettem volna,hogy jó legyen.
Csecskedy Zoltán |

2015. 04. 15.
Elővettem újra, és csak megerősítem amit korábban írtam.
Első illat egy picit szúr,... sokáig tűnődtem hogy mi ez, és az a gyanúm, hogy hordótól van. Tokajis aromát vélek újra felfedezni és ennek van egy kissé "dohos" beütése. De elmúlik hamar és akkor felfedezhető a kellemes whisky jelleg. Skóciában már volt több próbálkozás tokajis hordóval. Jó elképzelés, de szerintem a hordók alapanyaga az ami nem megfelelő még a borainknak sem.
A jó tölgy.
Amerikában, Spanyolországban nagyon sokat adnak erre! Adott területen, adott fajta, megfelelő kezelés, égetés...stb.
Összegezve! Élvezettel csorog le a torkomon egy hazánkfia kezdeményezés, ami elsőre is igen jól sikerült!
Első illat egy picit szúr,... sokáig tűnődtem hogy mi ez, és az a gyanúm, hogy hordótól van. Tokajis aromát vélek újra felfedezni és ennek van egy kissé "dohos" beütése. De elmúlik hamar és akkor felfedezhető a kellemes whisky jelleg. Skóciában már volt több próbálkozás tokajis hordóval. Jó elképzelés, de szerintem a hordók alapanyaga az ami nem megfelelő még a borainknak sem.
A jó tölgy.
Amerikában, Spanyolországban nagyon sokat adnak erre! Adott területen, adott fajta, megfelelő kezelés, égetés...stb.
Összegezve! Élvezettel csorog le a torkomon egy hazánkfia kezdeményezés, ami elsőre is igen jól sikerült!
Csecskedy Zoltán |

2015. 04. 03.
Mindenképpen tiszteletet érdemel az, aki egy ilyen dologba bele vág!
Ha egy speyside-i whiskyhez hasonlítom a nedűt, akkor érezni ugyan a whiskyt és a maláta ízt, de még nagyon messze van "a malt"-tól.
Ha viszont önmagában nézem, akkor sokkal jobb, mint egynémely, a boltokat elárasztó "magyar pancs", még ha pálinka is a neve. A nyolcvanas években, egy pálinkafőző profi, a szemem láttára csinált a vegyes pálinkából Rákóczi párlatot. Magyar konyakot.
Tökéletes volt.
Sűrítmény, pipetta és a szilva, körte, törköly aromának nyoma sem volt. Természetesen a zempléni vidéken történt.
Visszatérve, ez a single barrel nagyon jó alap. Ha nincs benne turpisság akkor szerintem van jövője, ha nem is 2-3 év múlva, de nem is 2-300 év elteltével.
A whisky készítés művészet!....kézműves alkotás,... és nem munka! Ha ebben a szellemben készítik akkor nyerők, ha nem, akkor süllyesztő.
Vélemény: igen, van benne füge, mazsola,/ahogy a korábbiaktól olvastam/ édesség, gabona és egy nagyon pici savanykásság, valamint egy asszús beütés. Talán ilyen hordóban volt.
Ha egy speyside-i whiskyhez hasonlítom a nedűt, akkor érezni ugyan a whiskyt és a maláta ízt, de még nagyon messze van "a malt"-tól.
Ha viszont önmagában nézem, akkor sokkal jobb, mint egynémely, a boltokat elárasztó "magyar pancs", még ha pálinka is a neve. A nyolcvanas években, egy pálinkafőző profi, a szemem láttára csinált a vegyes pálinkából Rákóczi párlatot. Magyar konyakot.
Tökéletes volt.
Sűrítmény, pipetta és a szilva, körte, törköly aromának nyoma sem volt. Természetesen a zempléni vidéken történt.
Visszatérve, ez a single barrel nagyon jó alap. Ha nincs benne turpisság akkor szerintem van jövője, ha nem is 2-3 év múlva, de nem is 2-300 év elteltével.
A whisky készítés művészet!....kézműves alkotás,... és nem munka! Ha ebben a szellemben készítik akkor nyerők, ha nem, akkor süllyesztő.
Vélemény: igen, van benne füge, mazsola,/ahogy a korábbiaktól olvastam/ édesség, gabona és egy nagyon pici savanykásság, valamint egy asszús beütés. Talán ilyen hordóban volt.
Karsai Tamás |

2015. 03. 16.
Elsőre nem ugrott be a gyümölcs, de a párom segített, ez bizony füge! Édes jegyek között domináns, de azért érződik benne a szőlő (mazsola) is. Van még itt bőven karamell is. Alapvetően nem rossz, árkategóriájában szerintem teljesen a helyén van. A csomagolás is hibátlan. Egy dolog, amiben még van mit fejlődni, az erőteljes gabona íz elnyom szinte minden mást, ez erősen visszavett nálam az értékéből. Fura, a whisky show-n egyáltalán nem éreztem ezt az ízt, pedig az első között kóstoltam, még teljesen tiszta volt a fejem :)
Összességében érdekes próbálkozás, egy kóstolót mindenképp megér.
Összességében érdekes próbálkozás, egy kóstolót mindenképp megér.
Kovács Károly |

2015. 01. 31.
Eddig a Jameson volt a kedvencem, pont a "vaníliás" aromája miatt, és mert a bourbonoknél is édesebb.
Ez az ital lekőrözi, nagyon el van találva a karamell-aroma és az óborral ízesítés.
Aki édes whiskeyt szeretne inni, nem pedig keserű skótosat az próbálja ki.
Gratulálok a készítőknek !
Így tovább !
Ez az ital lekőrözi, nagyon el van találva a karamell-aroma és az óborral ízesítés.
Aki édes whiskeyt szeretne inni, nem pedig keserű skótosat az próbálja ki.
Gratulálok a készítőknek !
Így tovább !
Olariu Zsolt |

2015. 01. 19.
Szerintem nem kéne a borzalmas szót használni. Amit csináltak ár-érték arányban az élmezőnyben szerepel. 2-300 év múlva sokakat leköröz majd.
Józsa Szabolcs |

2015. 01. 15.
Érdekességnek nem rossz, de a nemzetközi mezőnyben nem erős versenyző. Kezdetnek jó lesz, az irány jó, de azért van még hova fejlődni.
Végh Attila |

2014. 11. 24.
Értem én, hogy "kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk".... de ez borzalmas
A szándék nagyszerű és talán 2-300 év múlva már iható is lesz. sajnos most még nem az.
A szándék nagyszerű és talán 2-300 év múlva már iható is lesz. sajnos most még nem az.