Bache-Gabrielsen Very Old Pineau des Charentes (0,75L / 17%)

11 990 Ft

Bache-Gabrielsen Very Old Pineau des Charentes (0,75L / 17%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A Pineau (egyfajta erősített bor) italkategóriában különlegesen idősnek számít ez a kiadás. 10 évig tartó érlelésével.
Tovább olvasom

Bache-Gabrielsen Very Old Pineau des Charentes (0,75L / 17%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

11 990 Ft
15 987 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
12 790 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
17 %
Palackozó
BACHE-GABRIELSEN
Gyártó
BACHE-GABRIELSEN
Brand
Bache-Gabrielsen
Italkategória
Pineau
Régió
Franciaország
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
17 %
Palackozó
BACHE-GABRIELSEN
Gyártó
BACHE-GABRIELSEN
Brand
Bache-Gabrielsen
Italkategória
Pineau
Régió
Franciaország

Leírás

A pineau (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) csakúgy, mint a sherry vagy a portói, egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. Franciaország Charente, illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít.

A Pineau des Charentes a szüret napján készül, cukorban gazdag fehér szőlőlé és egy nagyon fiatal, magas alkoholtartalmú konyak összekeverésével, majd hordókba teszik, hogy legalább 1 évig érleljék, így érve el a Pineau des Charentes elnevezést. 5 év  érlelés után már Vieux Pineau des Charentes-nek, 10 év érlelés után már Très Vieux Pineau des Charentes-nek nevezhető az ital. 

A Bache-Gabrielsen konyakházat Thomas Bache-Gabrielsen alapította 1905-ben Holmerstrand-ban (Franciaország). A cég azóta apáról-fiúra száll, napjainkban az alapító dédunokája, Hervé Bache-Gabrielsen kezében van.

Alapportfóliójuk egy hagyomány konyaksor (VS, VSOP, XO), amellyel azt kívánják megmutatni, hogy a talaj, a szőlő, a tölgyfahordó és a pincemester szakértelmének gyümölcse (azaz maga a konyak) hogyan változik az idő múlásával, megőrizve mindvégig a konyakház egyedi stílusjegyeit.

   

A pineau (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) csakúgy, mint a sherry vagy a portói, egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. Franciaország Charente, illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít.

A Pineau des Charentes a szüret napján készül, cukorban gazdag fehér szőlőlé és egy nagyon fiatal, magas alkoholtartalmú konyak összekeverésével, majd hordókba teszik, hogy legalább 1 évig érleljék, így érve el a Pineau des Charentes elnevezést. 5 év  érlelés után már Vieux Pineau des Charentes-nek, 10 év érlelés után már Très Vieux Pineau des Charentes-nek nevezhető az ital. 

A Bache-Gabrielsen konyakházat Thomas Bache-Gabrielsen alapította 1905-ben Holmerstrand-ban (Franciaország). A cég azóta apáról-fiúra száll, napjainkban az alapító dédunokája, Hervé Bache-Gabrielsen kezében van.

Alapportfóliójuk egy hagyomány konyaksor (VS, VSOP, XO), amellyel azt kívánják megmutatni, hogy a talaj, a szőlő, a tölgyfahordó és a pincemester szakértelmének gyümölcse (azaz maga a konyak) hogyan változik az idő múlásával, megőrizve mindvégig a konyakház egyedi stílusjegyeit.

   



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.