Skót whisky | Blog

Az Arran skót whiskylepárló rákapott a tokaji hordó ízére!

Már az ötödik tokajis palackozást dobták piacra! És bizony ezt a whiskyt sem érdemes kihagyni...

A magyar borok között kétségkívül az egyik leghíresebb és legnépszerűbb a tokaji. A WhiskyNet már évek óta kombinálja a tokaji aszú egyedi, édeskés aromáit és a skót single malt whiskyt. Sokáig kutattunk a megfelelő partnerek után. Erre a feladatra a legalkalmasabbnak az Arran skót lepárló tűnt, amely már nemzetközi szinten is letette névjegyét a whiskyvilágban.
Az Arran kiváló minőségű single malt whiskyjei a Golf-áramlat hatására, különleges klímával rendelkező Arran szigetén érlelődnek. A sziget első, de nem az egyetlen lepárlója a 90-es évek közepén kezdte meg működését.


Erre csodás helyszínre küldtük ki 2019 júliusában a Patricius Borászat együttműködésével gondosan kiválasztott 5 db 136 literes tokaji aszús hordót, amelyekbe aztán utóérlelés céljából egy több mint 10 éves Arran single malt whiskyt töltöttek. 2020 őszére így született meg az Arran 12 éves Tokaji Cask Finish.

 

A tokaji hordók édessége, mazsolás aromavilága kiváló gazdagságot és harmóniát kölcsönöz az Arran citrusos gyümölcsös, vaníliás whiskyjének.
Nem véletlen, hogy ez már az ötödik alkalom, amikor az Arran single maltját a tokaji aszú hordó dongái teszik egészen felejthetetlenné. Ebben a palackozásban is kellemesen játszanak az édes aromák a whisky gyümölcsös ízeivel. Vajon, mi a titka a tokaji aszú hordónak, és azok népszerűségének a prémium párlatok világában?

Többi ARRAN palackozás a WhiskyNet kínálatában.