Skót lepárlók
Az International Destillers & Vinteners a 70-es évek elején nagy kutakodásba kezdett a Speyside régióban, hogy kiszolgálja kevert whiskyjei – főként a világszerte népszerű J&B – malátaigényét. Ennek az akciónak eredményeként született meg 1974-ben Skócia egyik legfiatalabb lepárlója, az Auchroisk.
A Dorie’s forrás kristálytiszta vízét használó főzde első single malt whiskyjét 1986-ban vehette kezébe a közönség. A gyártó azonban a nyelvtörőként sem utolsó, de találóan a vörös folyó gázlóját leíró Auchroisk szókavart kissé nehézkesnek találta, ezért maltját inkább Singleton néven hozta forgalomba. Az ezredfordulót követően aztán – talán a hagyományos márkanevek sikerét látva – a cég visszatért az eredeti formulához, így a legfrissebb, de a mai napig igen ritka palackozásokat már újra a jól csengő Auchroisk néven hozzák forgalomba.